Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lockdown ΤΕΛΟΣ! – Δείτε τι αποφάσισε η Επιτροπή

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοϊός
Φωτογραφία αρχείου
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατέληξαν τελικά οι ειδικοί στην εισήγησή τους για την άρση των μέτρων. Η Ολομέλεια εισηγήθηκε: την μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους που δεν υπάρχει συνωστισμός και την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Επίσης συζητούν την διακοπή των self test από τους εμβολιασμένους εργαζόμενους, 10 άτομα ανά τραπέζι στην εστίαση και δεξιώσεις με 300 άτομα σε γάμους και βαπτίσεις.

Τέλος για τις οργανωμένες παραλίες συζητούν 120 άτομα ανά 1.000 τ.μ επιφάνειας παραλίας.

Το πότε θα τεθούν σε εφαρμογή θα το αποφασίσει η κυβέρνηση.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Νίκο Χαρδαλιά

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit, τόσο οι πλήρως εμβολιασμένοι, όσο και οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας απαλλάσσονται από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Εκτός από την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων κορονοϊού, την απόφαση η άρση του μέτρου να ισχύσει άμεσα και για όλους βάρυνε και το γεγονός ότι είναι δύσκολο να ελεγχθεί ποιος πολίτης έχει κάνει και ποιος όχι το εμβόλιο.

Καταλυτικός είναι και ο παράγοντας τουρισμός και η διευκόλυνση των επισκεπτών στη χώρα μας. Και βέβαια και ο ζεστός καιρός, που από τη μία αποδυναμώνει τη μεταδοτικότητα του ιού, και από την άλλη δυσκολεύει τη χρήση σε υψηλές θερμοκρασίες. Αλλά και οι εμβολιασμοί, καθώς πλέον πάνω από 7,5 εκατ. πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση.

Οι επιστήμονες εξετάζουν την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας ακόμη και από αύριο ή από αυτό το Σάββατο, 26 Ιουνίου.

Ωστόσο οι Επιστήμονες θα απευθύνουν ισχυρή σύσταση οι πολίτες να φορούν τις μάσκες όταν και όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, όπως σε πλατείες, σοκάκια, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, γήπεδα κ.α..

Όπως και πέρυσι το καλοκαίρι υποχρεωτική αναμένεται να κριθεί η μάσκα στα ταξίδια με πλοία και αεροπλάνα και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η υποχρεωτικότητα σε κλειστούς χώρους δεν αίρεται σε αυτή τη φάση, αλλά θα εξεταστεί όταν προχωρήσει περαιτέρω το εμβολιαστικό πρόγραμμα και χτιστεί ένα ικανοποιητικό «τείχος» ανοσίας.

Όπως ανακοινώθηκε, λοιπόν, η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ