Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτά τα επαγγέλματα θα κάνουν υποχρεωτικά self test για να ανοίξουν

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοιος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από το υπουργείο Υγείας την ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Συμμετέχουν o υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι οποίοι θα κάνουν ανακοινώσεις για τη διάθεση των self test σε ειδικές ομάδες εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος θα αναφερθεί στο ρόλο του self-testing για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ποιοι εργαζόμενοι θα κάνουν αναγκαστικά self test

Το μέτρο με τα self tests επεκτείνεται σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κουρεία υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων.

Τα self test είναι υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους αυτών των κατηγοριών, ώστε να προσέλθουν στην εργασία τους.

Ο εργοδότης δεν επιτρέπεται να απασχολήσει εργαζόμενο που δεν έχει κάνει self test ή που δεν έχει δηλώσει το αποτέλεσμα του self test.

Δείτε τις ανακοινώσεις:

 

Κικίλιας: Ο δείκτης θετικότητας έχει υποχωρήσει στο 4,89%

«Υπάρχει ελαφρά μείωση στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων, ενω ο δείκτης θετικότητας έχει υποχωρήσει στο 4,89%», δήλωσε από την πλευρά του ο Βασίλης Κικίλιας.

Συνολικά καταγράφηκαν 27.462 ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα (πτωτική τάση, εάν σκεφτεί κανείς ότι την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός αυτός ήταν από τα 30.000).

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρατηρείται μια έντονα αυξητική τάση των κρουσμάτων, ενώ υπάρχει προβληματισμός και για μια σειρά από περιοχές, όπως η Θάσος, η Καβάλα, η Κάλυμνος και ο Έβρος.

Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για μια «ευαίσθητη ισορροπία» και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να χαλαρώσουμε».

Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για παραδόσεις – εξπρές εμβολίων της Pfizer/BionTech στην Ε.Ε. και τόνισε πως για την Ελλάδα αναλογούν 1,2 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer/BionTech μέχρι τον Ιούνιο.

Η Ελλάδα ξεπέρασε τους 2 εκατ. εμβολιασμούς μέχρι και σήμερα, είπε παράλληλα ο κ. Κικίλιας και κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού.

 

3.089 νέα κρούσματα και 81 θάνατοι

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 14 Απριλίου τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.089, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 304.184 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.410 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.98 (95%Crl: 0.43 – 1.55)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 81, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.135 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 809 (62.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.912 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 562 (ημερήσια μεταβολή +22.71%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 525
ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

 

Πηγή: cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ