Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα χιλιάδες κρούσματα έφεραν «lockdown» για τους ανεμβολίαστους, είσοδος σχεδόν… παντού με rapid test

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοϊός
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Νέα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά τα 6.700 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τρίτης 2 Νοεμβρίου. Από το Σάββατο το… “lockdown” για τους ανεμβολίαστους, όλα τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ, αλλά και οι «εξαιρέσεις».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έκανε γνωστές τις αποφάσεις για τα νέα μέτρα, στον απόηχο των 12.149 κρουσμάτων το τελευταίο 48ωρο, που έβαλε όλη τη χώρα σε καθεστώς υγειονομικού συναγερμού.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, το μέτρο της αναστολής για τους ανεμβολίαστους γιατρούς θα παραμείνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ η σύμβαση των ανεμβολίαστων επικουρικών γιατρών δεν θα ανανεωθεί.

«Τα στοιχεία είναι αμείλικτα για τους ανεμβολίαστους, όμως είναι πάρα πολύ σημαντικό και οι εμβολιασμένοι πολίτες να κάνουν και την τρίτη δόση», ανέφερε ο υπουργός, πριν «ξεδιπλώσει» τη… βεντάλια με τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

«Οι περιορισμοί θα αφορούν τους συμπολίτες μας, οι οποίοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν ενώ κινδυνεύουν πολύ περισσότερο. Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα προσαρμογής για την προστασία της κοινωνίας.

Πιο αναλυτικά, όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και στις εκκλησίες, θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο rapid test ή μοριακά εβδομαδιαίως.

Παράλληλα, σε όλους τους χώρους διασκέδασης, σε εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες θα εισέρχονται με rapid test ή μοριακό, ενώ το μέτρο δεν αφορά αγορές τροφίμων, φαρμακεία και την εκτέλεση θρησκευτικών καθηκόντων.

Επιπλέον, αυξάνονται τα πρόστιμα για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα, καθώς θα ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ, ενώ θα υπάρξει ποινή στις ομάδες αν δεν τηρείται η χρήση μάσκας και οι άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τα γήπεδα», κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης.

Η νέα ΚΥΑ, αναμένεται μέχρι την Παρασκευή, καθώς από το Σάββατο, θα εφαρμοστούν τα μέτρα προσαρμογής:

  • Δύο τεστ (rapid ή μοριακά) σε όλους τους ανεμβολίαστους για την προσέλευση στη δουλειά, όπως και για τους κληρικούς στις εκκλησίες.
  • Η πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, στους μεικτούς χώρους, στα εμπορικά καταστήματα και σε άλλες δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες θα γίνεται υποχρεωτικά με PCR μοριακό τεστ.
  • Δεν θα χρειάζεται να υπάρχει διαγνωστικός έλεγχος στους ανεμβολίαστους για σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και για άσκηση του θρησκευτικού τους καθήκοντος.
  • Αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται οι ποινές για τα καταστήματα, καθώς το πρόστιμο θα ξεκινά από 5.000 ευρώ και 10 μέρες αναστολή λειτουργίας, ενώ θα αναρτάται λίστα με καταστήματα που έχουν παραβιάσει τα μέτρα.
  • Θα υπάρξει ποινή στις αθλητικές ομάδες που θα συνδυάζεται με την παρουσία φιλάθλων σε επόμενα παιχνίδια αν δεν τηρείται το μέτρο χρήσης της μάσκας και άλλων προβλέψεων.

«Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα για να ενισχύσουμε το σύστημα, είναι απαραίτητο να κινηθούμε στον εμβολιασμό που είναι το μέτρο που μας προστατεύει απέναντι στην πανδημία» είπε ο Θάνος Πλεύρης.

«Δεν μπορεί να περιορίζονται οι δραστηριότητες των συμπολιτών μας που έχουν εμβολιαστεί και δεν κινδυνεύουν από τον κορονοϊό όσο οι ανεμβολίαστοι» κατέληξε ο υπουργός υγείας.

 

Πηγή: dikaiologitika

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ