Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Πότε θα κορυφωθούν τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «EVA»

Δημοσιεύτηκε

στις

κακοκαιρία
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η έλευση του καιρικού συστήματος «Εύα» από την Κρήτη φέρνει βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας ,το πέρασμα της ωστόσο θα είναι σύντομο και εστιασμένο στα νοτιοδυτικά του νησιού.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η πολιτική προστασία στην Κρήτη μετά την έκδοση δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την προσεχή Κυριακή. Το βαρομετρικό χαμηλό που θα επηρεάσει και την υπόλοιπη χώρα αναμένεται να προκαλέσει βροχές και καταιγίδες, ωστόσο στην Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι εστιασμένα στα νοτιοδυτικά και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα δεν προβλέπονται ακραίες καιρικές συνθήκες.

Η έλευση του καιρικού συστήματος «Εύα» από την Κρήτη φέρνει βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας ,το πέρασμα της ωστόσο θα είναι σύντομο και εστιασμένο στα νοτιοδυτικά του νησιού.

«Επειδή βρισκόμαστε στην ουρά του συστήματος θα μας επηρεάσει κυρίως από την Κυριακή το πρωί με φαινόμενα τα οποία νοτιοδυτικά των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου μπορεί να δούμε κάποια ένταση των καιρικών φαινομένων» αναφέρει ο Μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας.

«Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα της Περιφέρειας Κρήτης που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. Στο δήμο Ηρακλείου το προσωπικό και ο μηχανολογικός εξοπλισμός των αρμοδίων υπηρεσιών, είναι έτοιμα να συνδράμουν σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων και άλλων περιστατικών έκτακτης ανάγκης» προσθέτει.

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, προβλέπεται η έλευση του καιρικού συστήματος με το όνομα “EVA” με κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιοτητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών και θα επηρεάσουν την Κρήτη από τις πρωινές ώρες της Κυριακής. Ο κ. Λέκκας διευκρινίζει ότι θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να αγγίζουμε όρια ακρότητας.

Για τις βόρειες περιοχές προβλέπονται ενισχυμένοι νοτιάδες χωρίς ωστόσο η ένταση τους να εμπνέει ανησυχία. Η διέλευση του βαρομετρικού χαμηλού και της ανώτερης διαταραχής στην ατμόσφαιρα θα είναι σύντομη καθώς από το μεσημέρι της Κυριακής θα είναι ήδη σε ύφεση και μέχρι τις βραδινές ώρες θα έχει υποχωρήσει. Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας στη νότια Κρήτη ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα το σκηνικό του καιρού θα είναι και πάλι ήπιο.

Πηγή: neakriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ