Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρητικός Αρχιμανδρίτης ανάμεσα στους τραυματίες στη Μονή Πετράκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Κρητικός Αρχιμανδρίτης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πανελλήνιο έχει σοκάρει η είδηση της επίθεση με βιτριόλι σε Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη τοαπόγευμα της Τετάρτης,όταν έτερος Μητροπολίτης άρχισε να πετάει καυστικό υγρό στους παριστάμενους της συνεδρίασης του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Ανάμεσα τους 11 τραυματίες της επίθεσης συγκαταλέγεται και ο πατήρ Σεβαστιανός Σωμαράκης, με καταγωγή από το Ηράκλειο, που τελεί Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο πατήρ Σεβαστιανός,φέρει έγκαυμα από το καυστικό υγρό και μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο και στη συνέχεια στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του ΚΑΤ όπου και και να νοσηλεύεται, με την κατάσταση της υγείας του ωστόσο σύφωνα με την επίσησμη ανακοίνωση του Υπ. Υγείας, να μην κρίνεται ανησυχητική.

Η ανακοίνωση του Υπ Υγείας:

Στο ΓΝΑ «Λαϊκό» διακομίστηκαν νωρίτερα απόψε από τη Μονή Πετράκη, με μέριμνα του ΕΚΑΒ, 6 Μητροπολίτες και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Αυτή την ώρα έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση.

Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση.

Ο Μητροπολίτης Άρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έχει λάβει εξιτήριο.

 Ποιος είναι ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης

Ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός (κατά κόσμον Βασίλειος) Σωμαράκης γεννήθηκε το 1978 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Είναι απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου Τήνου. Το 2000 έλαβε το πτυχίο της Θεολογίας από το Θεολογικό Τμήμα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίηση μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο Τμήμα στο Κανονικό Δίκαιο απ’ όπου έλαβε το 2004 τον τίτλο διπλώματος ειδίκευσης. Το διάστημα 2006-2008 μετεκπαιδεύτηκε στο κανονικό δίκαιο στο Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης. Κληρικός της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (χειροτονήθηκε Διάκονος το 2007 και Πρεσβύτερος το 2010) στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Κυνηγού Λεωφόρου Βουλιαγμένης.Το 2012 έλαβε τον τίτλο του διδάκτορος από τη Ρωμαιοκαθολική Θεολογική Σχολή του Στρασβούργου.

 

Πηγή: ekriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ