Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρανίου τόπος η Πεντέλη από τη φωτιά – Κάηκαν περίπου 20.350 στρέμματα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
123 Shares

Άκρως καταστροφικά ήταν τα αποτελέσματα της μεγάλης φωτιάς που ξεκίνησε να καίει το απόγευμα της Τρίτης (19.07.2022) στην Πεντέλη, με την αυτοψία να έχει ξεκινήσει και όλοι να είναι σε επιφυλακή για το κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Στην Πεντέλη πέρα από σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές ή κάηκαν ολοσχερώς, η νεότερη εκτίμηση για την έκταση που έγινε στάχτη είναι περίπου 20.350 στρέμματα με βάση εικόνα πολύ υψηλής ανάλυσης που ελήφθη από το δορυφόρο Landsat 9 την Τετάρτη 20.07.2022 στις 12:05 και την οποία ανέκτησε και επεξεργάστηκε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr.

Reuters: Η φωτογραφία με το καμένο σκυλί στην Παλλήνη που συγκλονίζει

Επισημαίνεται ότι η έκταση αυτή έχει υπολογιστεί κατά προσέγγιση, καθώς οι περιοχές εντός της περιμέτρου δεν έχουν πληγεί όλες το ίδιο, ενώ αναμένεται και ο περισσότερο ακριβής υπολογισμός από την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Rapid Mapping του Ευρωπαϊκού Συστήματος Copernicus.

Γερασιμίδου: «Κάηκε το σπίτι μου, δεν ήρθε ποτέ η πυροσβεστική»

Ξεκίνησαν οι αυτοψίες

Στο μεταξύ δύο ομάδες μηχανικών μετέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης (20.07.2022) για μια πρώτη αυτοψία στις πληγείσες Περιοχές γύρω από την Πεντέλη.

Η μία ομάδα πήγε στο Παίδων Πεντέλης και η άλλη στο δημαρχείο Παλλήνης, όπου σε συνεργασία με τον δήμο έκαναν μια καταρχήν επίσκεψη στις περιοχές που έχουν πληγεί.

Παράλληλα άρχισαν το μεσημέρι της Τετάρτης (20.07.2022) , οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτήρια των πληγέντων Δήμων Πεντέλης και Παλλήνης (Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα).

 

Πηγή: newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap