Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία – Τι θα γίνει από Φθινόπωρο

Δημοσιεύτηκε

στις

κοροναιος σχολεία
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την εξέλιξη της πανδημίας και το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία μίλησε μεταξύ άλλων ο Θάνος Πλεύρης.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια αποκλιμάκωση του κύματος του οποίου υπήρξε. Αυτό το κύμα μας έδωσε πολύ έντονα χαρακτηριστικά σε νοσηλείες σε απλές κλίνες.

Δεν μας έδωσε χαρακτηριστικά νοσηλειών σε κλίνες Εντατικής Θεραπείας. Υπολογίζαμε, μάλιστα, ότι θα είχαμε περισσότερες διασωληνώσεις και περισσότερη χρήση κλινών Εντατικής Θεραπείας. Δεν χρειάστηκε».

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι «είμαστε σε μια άλλη φάση με την πανδημία, με την μάχη μας κατά του κορονοϊού, διότι πλέον έχουμε θεραπευτικά πρωτόκολλα, έχουμε εμβολιασμένο πληθυσμό. Έχουμε μεταλλάξεις οι οποίες έχουν κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά από την αρχική νόσο και έχουμε και αντιικά φάρμακα. Άρα αυτή την στιγμή έχουμε ένα πλήρες μείγμα που μπορούμε να παρέχουμε προστασία στους πολίτες. Αυτό μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι ότι δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουμε σε μέτρα όπως τα είχαμε ζήσει».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «μέτρα υποχρεωτικότητας ή μέτρα που έχουνε χαρακτηριστικά περιορισμού και απομόνωσης δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν. Όμως, επειδή η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο εγώ σας αναφέρω ποια είναι η πρόθεση μας με βάση και την εικόνα την οποία έχουμε αλλά είμαστε προετοιμασμένοι να εφαρμόσουμε και πρωτόκολλα. Αν χρειαστεί και να πάρουμε μέτρα, σε περίπτωση που υπάρχει μια διαφορετική δυναμική από αυτήν που βλέπουμε αυτή την στιγμή.

Περιμένουμε ότι το Φθινόπωρο, λόγω του ότι θα έχουμε κλειστούς χώρους και αλλαγή θερμοκρασίας, θα υπάρχουνε και κύματα τα οποία θα δίνουν περισσότερες νοσηλείες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η αίσθησή μας όμως, είναι ότι με τα εργαλεία που έχουμε αυτή την στιγμή δεν θα χρειαστεί να πάμε σε μέτρα ή αυτά τα μέτρα θα είναι μέτρα τα οποία θα είναι ήπιας μορφής. Δεν θα είναι μέτρα τα οποία ζήσαμε όλα αυτά τα δυο χρόνια που ουσιαστικά δημιουργούσαν συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης. Η επιθυμία μας είναι να παραμείνουμε σε ισχυρές συστάσεις, σίγουρα σε λογική με χρήση της μάσκας. Αλλά η επιβολή θα είναι εκεί πέρα που είναι απολύτως απαραίτητο. Όπως και αυτή την στιγμή που μιλάμε είναι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι στα νοσοκομεία, είναι σε κάποιους χώρους μεταφοράς, όπως είναι οι κλειστοί χώροι των πλοίων.

Άρα, η λογική μας θα είναι να υπάρχει ισχυρή σύσταση χρήσης της μάσκας και ειδικά να απευθυνόμαστε στον ευάλωτο πληθυσμό, διότι πλέον είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει πληθυσμός που κινδυνεύει περισσότερο και από αυτόν τον πληθυσμό ουσιαστικά θα ζητάμε να έχει και παραπάνω μέτρα προστασίας, να εμβολιαστεί τάχιστα.

Ήδη λέμε αυτή τη στιγμή και το λένε και οι επιστήμονες, κάθε φορά που συζητάμε. Οι ευάλωτες ομάδες και οι ομάδες άνω των 60 θα πρέπει να εμβολιαστούν τώρα».

Ο Θάνος Πλεύρης για τα σχολεία

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι «θα είμαστε σε συνεννόηση όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του Αυγούστου, με το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να δούμε πώς θα ανοίξουν τα σχολεία.

Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, είναι συνάρτηση της επιδημιολογικής εικόνας και η λογική μας και στα σχολεία, σαν λογική λέμε, είναι πάλι να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ήπιους περιορισμούς γίνεται».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είχαμε ένα πρωτόκολλο που πέρυσι λειτούργησε υποδειγματικά και στο κομμάτι των τεστ και στο κομμάτι της χρήσης των μέτρων προστασίας και απόδειξη αυτού είναι ότι είχαμε περισσότερα κρούσματα σε παιδιά όταν έκλεισαν τα σχολεία και βγήκανε λίγο πιο ελεύθερα παρά όταν ήταν ανοιχτά.

Θεωρούμε ότι προς το τέλος του Αυγούστου θα μπορέσουμε να δούμε τι ακριβώς θα εφαρμοστεί σε συνεννόηση πάντοτε με την επιτροπή των ειδικών. Απλά περιμένουμε να έχουμε περισσότερα στοιχεία, καθώς έχουμε γύρω στις 20 μέρες και πλέον για να ανοίξουν τα σχολεία.Θα είμαστε έτοιμοι προς το τέλος του καλοκαιριού να έχουμε και τα επόμενα δεδομένα».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ