Διαφήμιση

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Μία δόση εμβολιασμού για όσους έχουν νοσήσει

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Τι αποκάλυψε η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού και των εμβολιασμών στη χώρα;

Για την πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού ενημερώνουν από το υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σε έξι έως 12 μήνες θα εμβολιάζονται με μία δόση του εμβολίου έναντι του κορoνοϊού όσοι έχουν νοσήσει από την Covid-19, σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού.

Όπως ανακοίνωσε η κυρία Θεοδωρίδου, μελέτες του εξωτερικού και του ΕΚΠΑ έδειξαν ότι η διάρκεια των αντισωμάτων «ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που πιστεύαμε αρχικά» και για τον λόγο αυτόν αποφασίστηκε η τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος.

«Η διάρκεια των εξουδετερωτικών αντισωμάτων ήταν μεγάλης διάρκειας από αυτήν που πιστεύαμε αρχικά. Δίνει διάρκεια μεγαλύτερη από τους 12 μήνες. Έτσι αποφασίστηκε η τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος με μία δόση εμβολίου», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό κατά την κύηση, η κυρία Θεοδωρίδου εξήγησε ότι προφυλάσσεται η έγκυος και το νεογνό.

«Βάσει των δεδομένων που υπάρχουν μέχρι σήμερα, συστήνεται να γίνεται ο εμβολιασμός με εμβόλια mRNA. Θηλάζουσες που δεν γίνονται δεκτές να εμβολιαστούν, είναι ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί. Ο θηλασμός δεν αποκλείει μία γυναίκα από τον εμβολιασμό», τόνισε.

Δείτε την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει περισσότεροι από 5.600.000 εμβολιασμοί στη χώρα. Πάνω από 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου – ποσοστό 34% και περισσότεροι από 2.000.000 θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι – ποσοστό 20%.

Πηγή: cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version