Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Μία δόση εμβολιασμού για όσους έχουν νοσήσει

Δημοσιεύτηκε

στις

ανακοίνωση υπουργείο υγείας
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τι αποκάλυψε η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού και των εμβολιασμών στη χώρα;

Για την πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού ενημερώνουν από το υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σε έξι έως 12 μήνες θα εμβολιάζονται με μία δόση του εμβολίου έναντι του κορoνοϊού όσοι έχουν νοσήσει από την Covid-19, σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού.

Όπως ανακοίνωσε η κυρία Θεοδωρίδου, μελέτες του εξωτερικού και του ΕΚΠΑ έδειξαν ότι η διάρκεια των αντισωμάτων «ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που πιστεύαμε αρχικά» και για τον λόγο αυτόν αποφασίστηκε η τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος.

«Η διάρκεια των εξουδετερωτικών αντισωμάτων ήταν μεγάλης διάρκειας από αυτήν που πιστεύαμε αρχικά. Δίνει διάρκεια μεγαλύτερη από τους 12 μήνες. Έτσι αποφασίστηκε η τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος με μία δόση εμβολίου», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό κατά την κύηση, η κυρία Θεοδωρίδου εξήγησε ότι προφυλάσσεται η έγκυος και το νεογνό.

«Βάσει των δεδομένων που υπάρχουν μέχρι σήμερα, συστήνεται να γίνεται ο εμβολιασμός με εμβόλια mRNA. Θηλάζουσες που δεν γίνονται δεκτές να εμβολιαστούν, είναι ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί. Ο θηλασμός δεν αποκλείει μία γυναίκα από τον εμβολιασμό», τόνισε.

Δείτε την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει περισσότεροι από 5.600.000 εμβολιασμοί στη χώρα. Πάνω από 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου – ποσοστό 34% και περισσότεροι από 2.000.000 θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι – ποσοστό 20%.

Πηγή: cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ