Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κόλαση φωτιάς στη βόρεια Αττική: Καίγονται σπίτια στη Δροσοπηγή

Δημοσιεύτηκε

στις

φωτιά αττική
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανεξέλεγκτη και πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά στη βόρεια Αττική, καθώς τα τρία πύρινα μέτωπα, μετά την αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη, ενώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (05/08). Οι φλόγες βρίσκονται στα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι, ενώ η φωτιά μπήκε και στα πρώτα σπίτια της Δροσοπηγή, ενώ κινείται προς Ιπποκράτειο Πολιτεία. Πιο νότια συνεχίζει να απειλείται και το Κρυονέρι (στα ανατολικά), αλλ΄α και τα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι (στα δυτικά προς την Πάρνηθα). Μόνη ελπίδα για την κατάσβεση τα εναέρια μέσα. 

Για την Δροσοπηγή και την Ιπποκράτειο Πολιτεία δόθηκε από νωρίς εντολής εκκένωσης. Δραματικές στιγμές στη Δροσοπηγή, όπου κόσμος έτρεχε για να σωθεί, με την αστυνομία να πηγαίνει πόρτα, πόρτα στα σπίτια. Στην περιοχή βρίσκεται και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετέβη πρώτα στα βασιλικά κτήματα στο Τατόι, όπου απειλούνται, μαζί με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μετά την παρουσία τους στο μέτωπο της Ηλείας.

φωτιά

Το νέο μέτωπο της φωτιάς πήρε, πλέον, μεγάλες διαστάσεις. Είχε ξεκινήσει από τη Βαρυμπόμπη, και η κατάσταση είναι ξανά πολύ δύσκολη στην περιοχή, με την πυρκαγιά να καίει παρθένο δάσος και να απειλούνται περιοχές. Συναγερμός  σήμανε από την πρώτη στιγμή σε Ιπποκράτειο Πολιτεία, Δροσοπηγή (δόθηκε εντολή εκκένωσης σ’ αυτές τις περιοχές), Κρυονέρι, περιοχές που βρίσκονται στη ζώνη απειλής της φωτιάς, όπως και τα βασιλικά κτήματα.

Αρχικά η πυρκαγιά είχε «σπάσει» στα τρία, μετά τη νέα αναζωπύρωση την Πέμπτη (05/08). Το ένα μέτωπο κατευθύνθηκε και προς τα βασιλικά κτήματα στο Τατόι από την άλλη πλευρά της Δροσοπηγής, στην οποία η πυρκαγιά γλείφει τα πρώτα σπίτια.

Μετά την εντολή για εκκένωση της Ιπποκράτειου Πολιτείας και της Δροσοπηγής, η νέα αναζωπύρωση της φωτιάς ξέφυγε και το στοίχημα είναι να μη πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και να μη φτάσει στο Κρυονέρι. Η πυρκαγιά έχει περάσει και από αντιπυρικές ζώνες, καθώς ο άνεμος αλλάζει διευθύνσεις, και έτσι εγκλωβίστηκαν εθελοντές, που σώθηκαν την τελευταία στιγμή, πηγαίνοντας προς Κρυονέρι. Την ίδια ώρα, στο άλλο μέτωπο, η φωτιά έχει φτάσει στους βασιλικούς τάφους, και κινδυνεύουν τα κοντέινερς με τα πολύτιμα αντικείμενα. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο dikaiologitika

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ