Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κικίλιας: «Συνεχίζουμε κανονικά με το εμβόλιο της AstraZeneca»

Δημοσιεύτηκε

στις

astrazeneca
Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δεν αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ)»: αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας συνέστησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Τόνισε δε, πως στη χώρα μας έχουν γίνει 172.000 εμβόλια με το σκεύασμα της AstraZeneca και υπήρξε ένα σοβαρό περιστατικό.

«(…) Το έλεγξε ο ΕΟΦ και δεν σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Έχουν γίνει πάνω από 17 εκατ. εμβόλια παγκοσμίως με αυτό το εμβόλιο και έχουν βρεθεί περίπου 37 περιστατικά» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, και συμπλήρωσε:

«Δεν αναστέλλονται εμβολιασμοί εμβολιαζόμαστε με όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια από τον ΕΜΑ μέχρι να πει κάτι άλλο. Συνιστώ ψυχραιμία, προσοχή».

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως από την αρχή της διαδικασίας των εμβολιασμών μέχρι και σήμερα εμπιστευόμαστε έναν θεσμό.

«Έναν πολύ σοβαρό οργανισμό, έναν σημαντικό οργανισμό, τον EMA. Αυτός έχει δώσει όλες τις αδειοδοτήσεις για όλα τα εμβόλια που χορηγούν οι ευρωπαϊκές χώρες. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΜΑ. Ο ΕΜΑ πουθενά μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει σχετική τέτοια οδηγία, αντιθέτως, και χθες βράδυ σε ανακοίνωσή του μίλησε υπέρ του οφέλους του εμβολιασμού» ανέφερε, και συνέχισε:

«Παρακολουθούμε στενά το θέμα. Είναι ένα επιστημονικό θέμα και ένα πολιτικό θέμα».

Εξήγησε δε, πως ο ΕΟΦ, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ο ΠΟΥ και ο ΕΜΑ είναι υποχρεωμένοι να συνεδριάζουν συνέχεια, να συνεκτιμούν και να αποφασίζουν.

«Δηλαδή αν αύριο δυο ή περισσότερες χώρες στον πλανήτη δώσουν μονομερώς έγκριση σε ένα εμβόλιο χωρίς την έγκριση του ΕΜΑ εμείς θα το κάνουμε;» διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ