Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βροχή οι καταγγελίες σε καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση και bullying

Δημοσιεύτηκε

στις

καθηγητης εκπα παρενοχληση και bullying σε φοιτητριες
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS
1 Share

Ένας ογκώδης φάκελος με περισσότερες από 20 επώνυμες καταγγελίες από φοιτητές και φοιτήτριες οδήγησε στην αναστολή καθηκόντων ενός καθηγητή στο ΕΚΠΑ.

Οι καταγγελίες για τον καθηγητή στο τμήμα ΜΜΕ και Επικοινωνίας του ΕΚΠΑ, ο οποίος πλέον βρίσκεται σε αποχή από τα καθήκοντά του, είναι όλες επώνυμες και τουλάχιστον πάνω από 20, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr.

Οι καταγγελίες έγιναν τόσο από γυναίκες όσο και από άντρες, οι οποίοι φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πηγαίνουν σε βάθος πενταετίας και αφορούν σε σεξουαλική παρενόχληση, λεκτικό bullying αλλά και εν γένει απρεπή και εκφοβιστική συμπεριφορά.

Μιλώντας στο newsit.gr η απόφοιτη του τμήματος ΕΜΜΕ του ΕΚΠΑ, Μαρία Γεωργακοπούλου λέει τα εξής:

«Ο όγκος των καταγγελιών από φοιτητές και φοιτήτριες είναι μεγάλος. Το πόρισμα του πειθαρχικού συμβουλίου οφείλει τώρα να είναι προς την θετική κατεύθυνση και τη δικαίωση των φοιτητών και φοιτητριών. Εμείς ελπίζουμε, πιέζουμε και διεκδικούμε δυνατά. Τον τελευταίο καιρό ο φοιτητικός σύλλογος ειδικά, αλλά και η διοίκηση σε συνεργασία σε αυτή τη φάση μαζί μας, προσπαθούμε από κοινού να δώσουμε άμεση –οριστική λύση στο ζήτημα».

Η διαδικασία της συλλογής των καταγγελιών ξεκίνησε με οργανωμένο τρόπο από τον φοιτητικό σύλλογο του ΕΚΠΑ τον περασμένο Ιανουάριο και προχώρησε με ταχύ ρυθμό μιας και οι καταγγελίες μόλις συγκεντρώθηκαν, παραδόθηκαν στον Κοσμήτορα και πολύ σύντομα διενεργήθηκε μια ΕΔΕ, το πόρισμα της οποίας έγινε δεκτό. Το αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθεί ο συγκεκριμένος καθηγητής σε προσωρινή αποχή από τα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου: «Σε αναστολή καθηκόντων τέθηκε ο διδάσκων, μέλος της ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό) του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, τον οποίον κατήγγειλαν φοιτήτριες τον Ιανουάριο για ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΠΑ, μετά τις καταγγελίες, προχώρησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), η οποία κατέληξε σε πόρισμα, το οποίο αποδέχθηκε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών και παρέπεμψε τον διδάσκοντα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ιδρύματος. Μέχρι τότε η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή των καθηκόντων του διδάσκοντα».

Η διαδικασία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη με το επόμενο βήμα να είναι αυτή τη στιγμή ο πειθαρχικός έλεγχος του καθηγητή από το συμβούλιο του Πανεπιστημίου, ο οποίος έλεγχος θα δώσει και την οριστική απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη θέση του καθηγητή στο συγκεκριμένο Ανώτατο ίδρυμα.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος προειδοποιεί για κλιμάκωση

Ο Φοιτητικός Σύλλογος του Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την ομάδα φοιτητών του τμήματος των ΕΜΜΕ έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια συλλογής και καταγραφής καταγγελιών από το περασμένο Ιανουάριο.

Στις συχνές ανακοινώσεις του ο Σύλλογος σημειώνει ότι πλήθος φοιτητριών έχουν βιώσει συμπεριφορές παρενόχλησης και έμφυλων διακρίσεων, και ζητά επιτακτικά την απομάκρυνση του καθηγητή.

Σε ένα από τα ποστ της ομάδας στα social media διαβάζουμε: «Η ακαταλληλότητα αυτού του ανθρώπου για θέσηεξουσίας, αποδεικνύεται με κάθε νέα καταγγελία. Πέρα από τις όποιες διακρίσεις είχαμε ήδη δει, ακούσει, καταγράψει, σε όλα τα είδη και ποικιλίες, μόλις βλέπει το φως και μία ακόμη, εν είδει λόγου μίσους για εθνική καταγωγή. Ναι, φτάσαμε να δούμε ακόμα και αυτό. Η πλήρης υποκρισία για το τι δηλώνει αυτός ο άνθρωποςως πολιτική ταυτότητα συμπληρώνεται. Αν και αμφιβάλλουμε για την ακρίβεια του χαρακτηρισμού “άνθρωπος”, ολικά πλέον».

Σε μια άλλη τοποθέτηση, πριν από τρεις ημέρες, οι φοιτητές του τμήματος των ΜΜΕ λένε και τα παρακάτω : « Διαβάσαμε για “ανάστατους” φοιτητές και “μεμονωμένα περιστατικά”.  Δεν θα αφήσουμε κανέναν και τίποτα να διαστρεβλώσει/συγκαλύψει ή/και να καπηλευτεί, τόσο την ωμή αλήθεια, όσο και την προσπάθεια όλων όσων συντάχθηκαν με την Ηθική και το Δίκαιο. Το ξαναλέμε, είμαστε στην πρώτη γραμμή, και για όσο χρειαστεί, θα είμαστε εδώ μέχρι να δούμε αποτέλεσμα. Με κάθε κόστος. Η πρώτη προειδοποιητική βολή μας, προς συμμόρφωση κάποιων καλοθελητών και φορέων του χαφιεδισμού, θα μετατραπεί σε μπαράζ, αν το ζήτημα δεν πάρει την τροπή που σύσσωμα και ομόφωνα όλοι αποζητούμε ως φοιτητική κοινότητα. Και να είναι όλοι σίγουροι πως δεν θα αποτύχουμε να επιτελέσουμε τον άχαρο ρόλο της κλιμάκωσης αν χρειαστεί».

καθηγητης εκπα παρενοχληση και bullying σε φοιτητριες
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

σχολια αναγνωστων

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσημο: Τέλος το AstraZeneca στην Ελλάδα για τους κάτω των 60

Δημοσιεύτηκε

στις

ανακοίνωση υπουργείο υγείας

Ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας και την Μαρία Θεοδωρίδου για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, τους εμβολιασμούς αλλά και το εμβόλιο AstraZeneca.

«Στην παρούσα φάση, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται τον εμβολιασμό με πρώτη δόση με AstraZeneca σε πολίτες άνω των 60 ετών» ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου,τονίζοντας ότι οι συστάσεις μπορεί συνεχώς να επικαιροποιούνται.

Στη χώρα μας μέχρι στιγμής εμβολιάζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca πολίτες άνω των 30 ετών και συνολικά έχουν καταγραφεί επτά περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων, τρία εκ των οποίων θανατηφόρα.

«Θα πρέπει να γίνει η υπενθύμιση ότι παραμένει η σύσταση για τη δεύτερη δόση στα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με πρώτη δόση AstraZeneca, δεδομένου ότι ο κίνδυνος αυτής της σπάνιας ανεπιθύμιτης ενέργειας είναι εξαιρετικά σπάνιος μετά τη δεύτερη δόση, συγκεκριμένα 1,3 περισταστικά ανά ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίων».

Δείτε live τις ανακοινώσεις:

ανακοίνωση υπουργείο υγείας
συνεχεια αναγνωσης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: 472 κρούσματα σήμερα και 18 θάνατοι

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοϊός

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 472, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 18, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.443 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 353 (64.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 87.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.563 ασθενείς.

κορονοϊός
συνεχεια αναγνωσης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανατροπή: Τέλος το AstraZeneca και για τους κάτω από 60 ετών

Δημοσιεύτηκε

στις

AstraZeneca

Να σταματήσει το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται και στους κάτω των 60 ετών στην Ελλάδα, εισηγείται τώρα ο Επιτροπή Εμβολιασμού, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η εισήγηση της Επιτροπής φέρεται να βασίζεται στο γεγονός ότι υπάρχει πλέον επάρκεια εμβολίων στην Ελλάδα.

Έτσι, καλεί την κυβέρνηση, να δώσει δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν ένα από τα άλλα τρία εμβόλια.

Φαίνεται μάλιστα πως η εισήγηση της επιτροπής αφορά ακόμα και εκείνους που έχουν ήδη κλεισμένο ραντεβού με AstraZeneca οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν εφόσον το επιθυμούν το ραντεβού τους με άλλο εμβόλιο.

Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνουν το απόγευμα, στις 18:00, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

AstraZeneca
συνεχεια αναγνωσης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απειλή για βόμβα σε πλοίο – Απομακρύνθηκαν οι επιβάτες

Δημοσιεύτηκε

στις

Speedrunner3

Συναγερμός στο λιμενικό στο νησί της Σερίφου μετά από απειλή για βόμβα στο πλοίο SPEEDRUNNER 3.

Το πλοίο εκκενώθηκε άμεσα, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του νησιού και οι άνδρες του λιμενικού απομάκρυναν από το σημείο.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, στέλεχος του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος επιβεβαίωσε την είδηση. 

«Το Speed Runner έχει καταπλεύσει στη Σέριφο. Εγινε ανώνυμο τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο πλοίο. Αυτή τη στιγμή οι επιβάτες απομακρύνονται από το Speed Runner. Υπάρχει ήδη σχέδιο για να γίνουν έρευνες. Είναι σε πλήρη εξέλιξη το συμβάν» σημείωσε.

Speedrunner3
συνεχεια αναγνωσης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανελλήνιες 2021: Αυτό είναι το θέμα που έπεσε στην Έκθεση

Δημοσιεύτηκε

στις

πανελλήνιες

Με το θέμα της Έκθεσης και τις ασκήσεις της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας, καλούνται σήμερα να ριχτούν στη μάχη των πανελλήνιων 2021 100.000 μαθητές που θα διεκδικήσουν μία από τις 77.415 θέσεις στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Tο θέμα έκθεσης που διαγωνίστηκαν σήμερα οι μαθητές έχει σχέση με το θέμα «Δεξιότητες και Εφόδια για το μέλλον».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να σχολιάσουν το κείμενο του Νίκου Γκάτσου, «Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά».

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα θέματα των εξετάσεων στην Έκθεση

πανελλήνιες
συνεχεια αναγνωσης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλήνιες με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Πανελλήνιες εξετάσεις

Ξεκινούν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία. Οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) αρχίζουν αύριο, Τρίτη, με τα Νέα Ελληνικά. Φέτος, πάνω από 100.000 υποψήφιοι συμμετέχουν στις εξετάσεις και ο συνολικός αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 77.415, μειωμένος κατά 550 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Η ώρα έναρξης της εξέτασης έχει οριστεί στις 8:30 π.μ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8.00 π.μ.. Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο έγγραφο, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο, ενώ των ΕΠΑΛ με το Δελτίο εξεταζομένου και την ταυτότητα ή το διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας που φέρει φωτογραφία.

Υποψήφιοι, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και λοιπό προσωπικό θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα, αφού έχουν πραγματοποιήσει αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test) και με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας εντός των εξεταστικών κέντρων και στους εξωτερικούς χώρους τους. Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, συνιστάται στους συγγενείς των υποψηφίων να μην συνωστίζονται έξω από το χώρο του εξεταστικού κέντρου.

Οι αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος στις Πανελλήνιες είναι η κατάθεση δυο μηχανογραφικών (για φοίτηση σε ΑΕΙ και Δημόσιο ΙΕΚ), η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε κάποιες σχολές, η μείωση σε άλλες και η ενημέρωση των υποψηφίων με SMS για τη βαθμολογία τους και για το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους. Επίσης, επανέρχονται οι Συντελεστές Βαρύτητας του 2019 για τον υπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Στην αίθουσα της εξέτασης οι υποψήφιοι απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας. Επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων).

Εάν ασθενήσει κάποιος υποψήφιος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα του δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

 

Πηγή: zougla

Πανελλήνιες εξετάσεις
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap