Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιωάννινα: Δυσάρεστα νέα για το κακοποιημένο γαϊδουράκι – Οδηγείται σε ευθανασία

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απρόσμενη και δυσάρεστη εξέλιξη για το γαϊδουράκι στο Γραμμένο που ταλαιπωρήθηκε από τον ιδιοκτήτη του και προκάλεσε αντιδράσεις. Το κακοποιημένο ζώο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα τραύματά του και τελικά οδηγείται σε ευθανασία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα epiruspost, το ζώο εξετάστηκε από ειδικό ιππίατρο που έφτασε στην κτηνοτροφική μονάδα από την Κοζάνη. Ο ειδικευμένος επιστήμονας ήρθε μετά από παρέμβαση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας.

Εξέτασε εξονυχιστικά το ζώο και διαπίστωσε ότι τα τραύματα είναι πολύ σοβαρά. Πέρα από αυτά έχει υποθερμία και μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή.

Αν στην περιοχή λειτουργούσε κλινική θα γινόταν μία προσπάθεια για τη σωτηρία του. Όμως η μετακίνηση σε άλλη περιοχή ήταν αδύνατη λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ζώο.

Έτσι προκειμένου να μην ταλαιπωρείται αποφασίστηκε να γίνει άμεσα ευθανασία, εξέλιξη που όλοι απεύχονταν.

«Το ζώο βασανίζεται από τα τραύματα που έχει» είναι η διαπίστωση των κτηνιάτρων που το εξέτασαν σε αντίθεση με την αρχική εικόνα που είχε δοθεί και από την αυτοψία της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

Περιοριστικοί όροι στον αντιδήμαρχο Ζίτσας

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας αφέθηκε ελεύθερος ο αντιδήμαρχος Ζίτσας έπειτα από την απολογία του και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Σύμφωνα με το epiruspost.gr οι μόνοι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν, είναι η απαγόρευση εξόδου από την χώρα και η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα.

Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί σε τακτική δικάσιμο. Ο δικηγόρος του Δημήτρης Δήμου σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανέφερε ότι τέθηκαν τα επιχειρήματα ενώπιον της δικαιοσύνης και κείνη θα συνεχίσει την διερεύνηση. «Η Κτηνιατρική Υπηρεσία στο πόρισμά της μετά την αυτοψία που έκανε επιβεβαιώνει την επίθεση από λύκο ή άλλο άγριο ζώο» είπε ο δικηγόρος και επανέλαβε ότι «η πτώση του γαιδάρου από το αυτοκίνητο ήταν ατύχημα».

«Ήταν ένα ατύχημα, μια κακιά στιγμή που έλαβε μεγάλες διαστάσεις», σημείωσε και αναγνώρισε ότι το θέαμα υπήρξε αποκρουστικό όμως εξετάζεται ο δόλος του κατηγορουμένου.

«Δόλος δεν υπήρχε. Ο ίδιος περιέθαλψε το ζώο και συμφώνησε να ελεγχθεί και από κτηνίατρο της Φιλοζωικής», ανέφερε ο κ. Δήμου.

Η υπόθεση θα διερευνηθεί από την Δικαιοσύνη ενώ τέλος ο συνήγορος του κατηγορούμενου ανέφερε ότι «ήταν υπερβολικός ο θόρυβος που έγινε, κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα, κάτι που συνδέεται και με την πολυετή του ενασχόληση με τα κοινά».

 

Πηγή: newsbomb

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ