Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχεται επιδότηση για τον Σεπτέμβριο – Τι θα ανακοινωθεί

Δημοσιεύτηκε

στις

επιδοτηση ρεύματος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αύριο, Τρίτη, στις 09:30 το πρωί, πρόκειται να ανακοινωθούν επιδοτήσεις στην ενέργεια για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Με γνώμονα την δέσμευση της κυβέρνησης ότι η στήριξη προς τους πολίτες θα συνεχιστεί για όσο διάστημα παραμένει η ενεργειακή κρίση που φέρνει αυξημένες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, η επιδότηση που θα ανακοινωθεί για τον Σεπτέμβριο θα είναι αυξημένη σε σχέση με αυτή του Αυγούστου. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας (22/08) στον RealFM η επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα που θα ανακοινωθεί θα είναι της τάξης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στόχος της επιδότησης που θα ανακοινωθεί θα είναι για άλλη μια φορά η τελική τιμή της κιλοβατώρας στη λιανική να κινηθεί στα επίπεδα των 0,15-0,17 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα τον Αύγουστο ήταν ύψους 1,136 δισεκατομμυρίων ευρώ και με αυτή απορροφήθηκε το 90% της αύξησης για όλους τους οικιακούς καταναλωτές για το σύνολο της κατανάλωσης σε κύριες και μη κύριες κατοικίες. Παράλληλα απορροφήθηκε το 100% της αύξησης για τους δικαιούχους ΚΟΤ, το 80% της αύξησης για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες με παροχή ισχύος μέχρι 35 KVa, και το 82-99% της αύξησης για τους αγρότες.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Οι αυξήσεις που ανακοίνωσαν οι πάροχοι

Σε υψηλά επίπεδα, όπως αναμενόταν διαμορφώνονται τα ονομαστικά τιμολόγια ρεύματος για τον Σεπτέμβριο που ανακοινώνουν από το βράδυ του Σαββάτου οι προμηθευτές.

ΔΕΗ: 0,788 ευρώ ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα και 0,8 ευρώ για πάνω από 500 κιλοβατώρες. Η χρέωση για το νυχτερινό τιμολόγιο είναι 0,747 ευρώ. Πάγιο 3,5 ευρώ το μήνα.

Protergia: 0,78213 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,77855 για το νυχτερινό τιμολόγιο. Πάγιο 5 ευρώ το μήνα.

Ήρων: 0,750 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,6 με έκπτωση συνέπειας 20 %. Πάγιο 3 ευρώ το μήνα.

Elpedison: τα τιμολόγια ανάλογα με το πρόγραμμα κυμαίνονται από 1,0864 έως 1,1367 ευρώ ανά κιλοβατώρα ενώ προβλέπεται επιστροφή (loyalty pass) τον επόμενο μήνα η οποία για τον Αύγουστο καθορίστηκε σε 0,4 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

NRG: 0,748-0,768 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 1,8-5 ευρώ το μήνα.

Zenith: 0,687 – 0,697 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 4-4,5 ευρώ το μήνα.

Εκτίναξη 63% στην χονδρική τιμή της ενέργειας μέσα σε 48 ώρες

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η εκτίναξη των τιμών στο Χρηματιστήριο Ενέργειας με την τιμή της μεγαβατώρας να έχει αυξηθεί κατά 63%, ήτοι από τα 377 ευρώ ανά μεγαβατώρα στις 21 Αυγούστου, στα 616 ευρώ ανά μεγαβατώρα αύριο 23 Αυγούστου. Η αύξηση αποδίδεται στην ανάκαμψη του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μείγμα αλλά και στην επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στη χώρα μας. Η χρήση φυσικού αερίου για την ηλεκτροπαραγωγή χθες ήταν αυξημένη στο 46%. Οι ΑΠΕ αντιστοιχούσαν χθες στο 15%.Σήμερα είχαμε ξανά άνοσο στις ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου TTF. Η τιμή του ανήλθε στα 289 ευρώ ανά μεγαβατώρα σημειώνοντας ημερήσια άνοδο 18%.

 

Πηγή: newsbomb.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ