Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μυστήριο στη δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Γιατί δεν αντιστάθηκε η Καρολάιν;

Δημοσιεύτηκε

στις

Καρολάιν
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τι πραγματικά μεσολάβησε τα δραματικά λεπτά προτού σταματήσει να χτυπά η καρδιά της 20χρονης Καρολάιν;

Στις 04:05 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, η Καρολάιν κοιμόταν στο διπλό κρεβάτι κι έπειτα από λίγα λεπτά, ακριβώς στις 04:11 η καρδιά της σταμάτησε να χτυπά.

Το κρίσιμο ερώτημα ένα: Γιατί η Κάρολαϊν δεν αντιστάθηκε όσο ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος ισχυρίζεται ότι το θύμα είχε φραγμένες τις αεροφόρες οδούς. Την πρώτη φορά υποστηρίζοντας ότι ενώ την κρατούσε αγκαλιά.

«Εκείνη τιναζόταν για να φύγει. Το στόμα και η μύτη της ακουμπούσαν στο μαξιλάρι», υποστήριξε αρχικά ο πιλότος.

Και την δεύτερη φορά ότι όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη πήγε από πάνω της. «Το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Νομίζω ότι με το βάρος του σώματος μου της πίεζα το κεφάλι».

Και στις δύο περιπτώσεις, λένε οι ειδικοί ότι το θύμα θα πάλευε για να πάρει ανάσα.

«Με τη βία, του αποστερείς του ατόμου την είσοδο του αέρα στις αναπνευστικές οδούς. Αυτό απαιτεί μια παρατεταμένη δράση βίας, η οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έγινε στιγμιαία, ή ότι αυτή η ασκηθείσα βία, δεν έγινε αντιληπτή από τον δράστη», υποστηρίζει ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

Δείτε επίσης: Τι σχέση είχε ο Δογιάκης με τον πιλότο – Τι ερευνά η Αστυνομία

Η μοναδική λογική εξήγηση για να μην αντιδράσει το θύμα, είναι να μην έχει τις αισθήσεις του. Όπως, η αθλήτρια που την βλέπουμε ξαπλωμένη στο τερέν. Έχει προηγηθεί η λαβή από την αντίπαλό της η οποία περιορίζει τη ροή αίματος στον εγκέφαλο, προκαλώντας, σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα, λιποθυμικό επεισόδιο.

«Υπάρχουν σημεία στον τράχηλο τα οποία τα οποία μπορούν να προκαλέσουν επεισόδιο απώλειας συνειδήσεως, διότι πορεύονται μεγάλα αγγεία που παρέχουν αιμάτωση στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα η πρόκληση ασφυξίας στο θύμα, να είναι πολύ πιο εύκολη».

Στα επόμενα 20 με 30 δευτερόλεπτα, η αθλήτρια επανέρχεται από μόνη της και συνεχίζει τον αγώνα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να επέλθει ο θάνατος, εφόσον πλέον δεν υπάρχει αντίσταση, ο δράστης θα πρέπει να το επιζητά φράζοντας τις αναπνευστικές οδούς για τουλάχιστον 5 λεπτά. Όπως δηλαδή, στην περίπτωση της Καρολάιν.

Ίδιο αποτέλεσμα και σε αυτόν τον αγώνα. Για ευνόητους λόγους, αποφεύγουμε να δείξουμε λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο η λαβή αυτή μπορεί να γίνει. Αποδεικνύει ωστόσο, ότι παρ’ ότι οι αθλήτριες έχουν τις γνώσεις και γνωρίζουν να αμυνθούν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, λιποθυμούν. Γνώσεις που ως έναν βαθμό, κατείχε και η Καρολάιν.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του Mega:

 

Πηγή: newsbomb.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ