Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωτιά Έβρος: Έκτακτο μήνυμα λίγο πριν τα μεσάνυχτα από το 112 -«Εκκενώστε άμεσα το χωριό της Δαδιάς»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μια πύρινη «Λερναία Ύδρα» μοιάζει το πύρινο μέτωπο στον Έβρο, με το Natura δάσος της Δαδιάς να απειλείται με τεράστια καταστροφή, ενώ οι φλόγες απειλούν πλέον και το χωριό της Δαδιάς – Άνιση μάχη πυροσβεστών, Στρατού.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα εστάλη έκτακτο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Δαδιάς να εκκενώσουν άμεσα το χωριό και να κινηθούν προς Γιαννούλη και Σουφλί.

«Η φωτιά έρχεται. Αν δεν την σταματήσουν τα πράγματα θα γίνουν πολύ επικίνδυνα για το χωριό», είπε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβις, σε συνομιλία μας τα μεσάνυχτα.

Έξω από το χωριό υπάρχουν ήδη αντιπυρικές ζώνες από το Προγραμμα Antinero του ΥΠΕΝ οι οποίες έχουν διαπλατυνθεί, ενώ στα όρια του χωριού έχουν παραταχθεί πυροσβεστικά οχήματα περιμένοντας τη φωτιά να πλησιάσει, ώστε να τη χτυπήσουν αποτελεσματικά πριν φτάσει στον οικισμό.

Πηγές της Πολιτικής Προστασίας επισημαίνουν πως δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος και πως η εκκένωση της Δαδιάς είναι προληπτική ώστε να εξασφαλιστεί η αποφυγή κινδύνου των πολιτών.

Επαναλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και η εκκένωση είναι προληπτική.

Η τεράστια πυρκαγιά μαίνεται για τρίτο 24ωρο, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες, μιας και η πυκνότητα του δάσους, η μορφολογία του εδάφους και ο άνεμος δυσχεραίνουν το έργο τους.

Αν και οι Ένοπλες Δυνάμεις ανοίγουν συνεχώς αντιπυρικές ζώνες, προσπαθώντας να οριοθετήσουν τουλάχιστον το μέτωπο, η φωτιά ξεφεύγει συνεχώς από κάθε περίμετρο που επιχειρείται να δημιουργηθεί, αναγκάζοντας τους πυροσβέστες να διασπείρονται σε μια ακτίνα τουλάχιστον 3 χιλιομέτρων.

 

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ