Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Ανοίγει το Taxisnet

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοίγει το αργότερο μέχρι αύριο η ηλεκτρονική πύλη στο taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων όπως δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο forum του ΟΤ.

Όπως τόνισε ο υπουργός, αν προλάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, αυτό μπορεί να συμβεί και απόψε αργά το βράδυ.

Παράλληλα ο υπουργός αναφέρθηκε και στον ΕΝΦΙΑ και σημείωσε ότι φέτος θα είναι χαμηλότερος κατά 1 δισ. ευρώ περίπου σε σχέση με αυτά που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι το 2018.

Στο μεταξύ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός με βάση τον οποίο θα αυξάνονται οι δαπάνες κατά 2 δισ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταγράφεται αντίστοιχη αύξηση του ελλείματος κατά 2 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών άφησε παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων όπως για παράδειγμα η μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα τρόφιμα.

Η πρώτη αναθεώρηση του προϋπολογισμού έρχεται την άλλη εβδομάδα στη Βουλή. Στο ζήτημα είχε αναφερθεί χθες ο πρωθυπουργός και σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι αυτό θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα. Η αναθεώρηση αυτή αναμένεται να προβλέπει επίσης λίγο υψηλότερο πρωτογενές έλλειμμα, όχι όμως κατά 2 δις. ευρώ όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών. Μάλιστα χθες ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα επεσημανε ότι «δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την αναπτυξιακή δυναμική και την κοινωνική συνοχή».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι οι όποιες παρεμβάσεις θα κριθούν από :

· Το δημοσιονομικό χώρο που θα υπάρξει

· Την εξέλιξη της κατάστασης δεδομένου ότι η Ελλάδα θα πρέπει έως το τέλος Απριλίου να καταθέσει και το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης στην Κομισιόν με νέες εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τόσο για φέτος όσο και για το 2023

· Τη διασφάλιση ότι θα έχουν θετικό αντίκτυπο στους πολίτες.

Δύο είναι οι βασικές προκλήσεις για φέτος, με βάση τον υπουργό Οικονομικών :

· Να βρεθούν τα 250 εκατ. ευρώ που χρειάζονται για την επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ σε μεταφορές και εστίαση έως το τέλος του έτους

· Η πορεία των εσόδων του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης τους επόμενους μήνες, μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται οι επιδοτήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο. Αν δεν επαρκούν τότε θα χρειαστεί να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης παραμένουν η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για το σύνολο των φορολογουμένων αλλά και η μονιμοποίηση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών το 2023.

Πηγή: newsit

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ