Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λουκέτο μπαίνει στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων που επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοσιεύτηκε

στις

καταφυγιο αδεσποτων ηλιουπολης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οριστικό «λουκέτο» βάζει η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής στο παράνομο καταφύγιο αδέσποτων ζώων που είχε επισκεφθεί πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να υιοθετήσει σκύλο, γεονός που είχε προκαλέσει δριμεία κριτική και στον φιλοκυβερνητικό τύπο, όπως στην «Καθημερινή».

Σύμφωνα με το ethnos.gr, η αυτοψία που πραγματοποίησε η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρική της Περιφέρειας Αττικής διαπίστωσε ότι «η εν λόγω εγκατάσταση με αδέσποτα ζώα συντροφιάς του Δήμου Ηλιούπολης, θα πρέπει να διακόψει οριστικά τη λειτουργία της, καθόσον δεν πληροί τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας, και δε διαθέτει άδεια λειτουργίας».

«Η συγκεκριμένη εγκατάσταση λειτουργεί χωρίς Άδεια λειτουργίας, κατά παράβαση του Ν.4711/2020, άρθρο 93», αναφέρεται στην έκθεση και τονίζεται:

«Η εγκατάσταση βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των εκατό μέτρων από χώρο εργασίας (στάθμευση απορριμματοφόρων) στον οποίο υπάρχει και εντευκτήριο, δεν διαθέτει γραφείο διοίκησης και διαχείρισης, αίθουσα προσωπικού, εγκατάσταση παροχής ζεστού ύδατος, αφοδευτήριο, ξεχωριστούς χώρους φιλοξενίας και άσκησης για κάθε σκύλο με ελάχιστες διαστάσεις 2m μήκος επί 2m πλάτος επί 2 m ύψος και ατομικό προαύλιο άσκησης των ζώων».

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση της Κτηνιατρικής Διεύθυνσης στο χώρο υπάρχουν αδέσποτα ζώα τα οποία βρίσκονται υπό κτηνιατρική παρακολούθηση και θεραπεία και ορίζεται έτσι δίμηνη προθεσμία για τη διακοπή της λειτουργίας του και ορίζει σαν υπέυθυνο για την επίβλεψη της ομαλής εκκένωσης του χώρου.

Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε στις 13 Απριλίου και η σχετική έκθεση απεστάλη στους ενδιαφερομένους περίπου 10 ημέρες αργότερα. Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το καταφύγιο για να προβάλει το έργο του καταφυγίου και να υιοθετήσει σκύλο στις 18 Απριλίου.

Στη σχετική έκθεση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σας δίδεται το χρονικό διάστημα των δύο μηνών, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι κτηνιατρικές εξετάσεις, θεραπείες, εμβολιασμοί, και στειρώσεις των ζώων που ήδη φιλοξενούνται στην εγκατάσταση. Μετά το πέρας του δοθέντος χρονικού διαστήματος, παρακαλείσθε για την άμεση διακοπή της λειτουργίας της συγκεκριμένης εγκατάστασης. Το Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης στο οποίο κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται όπως επιβλέψει την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας απομάκρυνσης των ζώων και την εκκένωση του ανωτέρω χώρου, μετά το πέρας του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος των δύο μηνών».

Ο Δήμος Ηλιούπολης από τη μεριά του περιμένει την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς που βρίσκεται σε διαβούλευση, που προβλέπει λειτουργία καταφυγίων σε δασική έκταση ώστε να νομιμοποιήσει το καταφύγιο αδέσποτων ζώων δίπλα στο αμαξοστάσιο του δήμου, που διαθέτει νόμιμη άδεια. Πλέον ο δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο «Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης», το οποίο έχει συνάψει έγγραφη σύμβαση με το δήμο για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του δήμου, έχουν ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εύρεση άλλου χώρου, στον οποίο θα πρέπει να μεταφερθεί το καταφύγιο.

Βεβαίως, όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στο ethnos.gr ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης στο διάστημα αυτό θα έχει πιθανότατα ψηφιστεί το νομοσχέδιο, το οποίο έχει αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση και αφορά τα ζώα συντροφιάς: «Βασει του σχεδίου νόμου θα μπορούν να λειτουργούν καταφύγια και σε δασική έκταση. Με την ψήφισή του ο νέος νόμος θα μας καλύπτει. Αλλωστε δίπλα στο καταφύγιο υπάρχει ήδη αμαξοστάσιο του δήμου, το οποίο διαθέτει κανονική νόμιμη άδεια» επισημαίνει ο δήμαρχος προσθέτοντας πως εάν μετά το πέρας της δίμηνης προθεσμίας απομένουν λίγες ημέρες θα ζητηθεί μία μικρή παράταση.

 

Πηγή: tvxs.grv

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ