Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εθνική Πινακοθήκη: Βρέθηκαν οι πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν που είχαν κλαπεί το 2012

Δημοσιεύτηκε

στις

Πίνακες Πικάσο
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Δύο πίνακες του Πάμπλο Πικάσο και του  Πιετ Μοντριάν που είχαν κλαπεί τα ξημερώματα της 9ης Ιανουαρίου του 2012 από την Εθνική Πινακοθήκη, εντόπισαν τη Δευτέρα αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη ένα άτομο, το οποίο φέρεται να είναι και ο δράστης της κλοπής που είχε γίνει πριν από εννιά χρόνια στην Εθνική Πινακοθήκη.

Ο δράστης έκρυβε τους πίνακες σε μια «καβάτζα» στην περιοχή της Κερατέας. Φέρεται δε ότι πέταξε τους πίνακες σε μια ρεματιά, προφανώς για να μην τους βρουν επάνω του.
Η μεγάλη κλοπή είχε γίνει τα ξημερώματα της 9ης Ιανουαρίου του 2012.

Ειδικότερα, οι δράστες είχαν αφαιρέσει από την Πινακοθήκη το «Γυναικείο κεφάλι» της Ντόρα Μάαρ του Πάμπλο Πικάσο και τον «Ανεμόμυλο Στάμμερ» του Πιετ Μοντριάν.

Ο Πικάσο είχε φιλοτεχνήσει τον πίνακα «Γυναικείο Κεφάλι», το 1939. Δέκα χρόνια μετά, το 1949, πρόσφερε το συγκεκριμένο έργο στον ελληνικό λαό για τη συμβολή του στην αντίσταση κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής.

Στο πίσω μέρος του πίνακα υπάρχει και χειρόγραφη αφιέρωση του Ισπανού ζωγράφου, που αναφέρει: «Pour le Peuple Grec, Hommage de Picasso» (μετ. Για τον ελληνικό λαό, Φόρος τιμής από τον Πικάσο).

 

Πηγή: cnn

Πίνακες Πικάσο
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap