Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνελήφθη ως ύποπτος για δολοφονία ασθενή με κορονοϊό | Τι τον μαρτύρησε;

Δημοσιεύτηκε

στις

αποσυνδεσε το μηχανημα αναπνευστικης υποστηριξης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται, ο θάνατος 76χρονου ασθενή με κορονοϊό, χθες το βράδυ, στον «Ερυθρό Σταυρό», ενώ ως δράστης φέρεται 60χρονος, αλβανικής καταγωγής, που νοσηλεύεται στο ίδιο δωμάτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και τα έως τώρα στοιχεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, η οποία διενεργεί την προανάκριση για την υπόθεση, ο δράστης φέρεται να ενοχλείτο από τον θόρυβο που έκανε το μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης του θύματος και σε κάποια στιγμή αργά χθες το βράδυ, ενώ ήταν οι δυο τους στο δωμάτιο, το αποσυνέδεσε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 76χρονος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν βρεθεί αποτυπώματα του 60χρονου στο μηχάνημα, ενώ εξετάζεται εάν ο φερόμενος ως δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο 60χρονος πρόκειται να συλληφθεί μόλις γίνει καλά, ενώ αστυνομικοί φρουρούν το δωμάτιο όπου νοσηλεύεται.

Οι γιατροί του νοσοκομείου κατήγγειλαν το περιστατικό. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ιατροί πήγαν χθες το βράδυ στον θάλαμο που νοσηλευόταν ο 76χρονος, καθώς ηχούσε το μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης, και τον βρήκαν νεκρό. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης είχε αποσυνδεθεί.

Επειδή στον θάλαμο νοσηλευόταν ακόμη ένας άνδρας περίπου 60 ετών, εξετάζεται η εκδοχή να σχετίζεται με το περιστατικό. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την ασφάλεια Αθηνών για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα, που επικαλείται τη δικογραφία που σχηματίζει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ο 76χρονος πέθανε επειδή διακόπηκε η παροχή οξυγόνου κάτω από περίεργες συνθήκες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έχουν στα χέρια τους στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ο 60χρονος ασθενής που νοσηλευόταν μαζί με τον 76χρονο είναι πιθανόν υπεύθυνος για τον θάνατο του ηλικιωμένου ασθενή. Λόγω της νοσηλείας του με κορωνοϊό, ο φερόμενος ως δράστης δεν έχει συλληφθεί ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει και το ποινικό παρελθόν.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν οι γιατροί της πτέρυγας όπου νοσηλεύονταν οι δύο άνδρες ενημέρωσαν την Αστυνομία για τις περίεργες συνθήκες θανάτου του ασθενούς. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αρχικά ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού της αναπνευστικής συσκευής με την οποία ήταν διασωληνωμένος ο 76χρονος ασθενής.

Ο άνδρας που κατέληξε, ήταν διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο νοσηλείας και οι γιατροί, είχαν διαπιστώσει ότι τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας του βελτιωνόταν σταθερά. Ωστόσο, ο ασθενής ξαφνικά πέθανε νωρίς το απόγευμα, γεγονός που θορύβησε τους γιατρούς. Ερευνώντας τα πιθανά αίτια, διαπίστωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι υπήρχαν ανεξήγητα σημάδια στα καλώδια που συνδέουν το σύστημα της παροχής οξυγόνου.

Τότε ειδοποιήθηκε άμεσα η αστυνομία καθώς υπήρχαν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Από την αρχή οι υποψίες στράφηκαν προς τον 60χρονο φερόμενο ως δράστη που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο με τον 76χρονο. Ο συγκεκριμένος ασθενής δεν ήταν διασωληνωμένος ούτε βρισκόταν σε καταστολή, όμως φέρεται να είχε εκφράσει παράπονα πως ο 76χρονος έκανε θόρυβο και ήθελε να μείνει μόνος του στο θάλαμο.

Η αναφορά της αστυνομίας

«Περί την 23:00 ώρα της 7.4.21, στο θάλαμο 235, της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, όπου νοσηλεύονταν οι πάσχοντες με κορωνοιό: α) ο Σ.Ε γεννημένος το 1944 ο οποίος ήταν διασωληνωμένος και ο β) υπήκοος Αλβανίας Μ.S γεννημένος το 1961 ο οποίος δεν ήταν διασωληνωμένος, ήχησε ο συναγερμός του αναπνευστήρα του Σ.Ε όπου οι προστρέξαντες ιατροί διαπίστωσαν ότι δεν είχε ενδείξεις καρδιακού σφυγμού και ξεκίνησαν διαδικασία αναζωογόνησης. Δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν και τις 00:12 διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Κατά την προσπάθεια να τον επαναφέρουν διαπίστωσαν ότι είχε βγει η πρίζα του αναπνευστήρα, ο σωλήνας αερισμού είχε βγει από τη βάση του και η οθόνη του αναπνευστήρα είχε αναποδογυρίσει.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς στην κλινική επιτρέπονταν αυστηρά η είσοδος μόνο του προσωπικού. Ο θανών που ήταν σε καταστολή, δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσει από μόνος του τη συσκευή. Ο θάλαμος του νοσοκομείου εξερευνήθηκε από τα Εγληματολογικά Εργαστήρια και ανευρέθη αποτύπωμα του M.S στη συσκευή του αναπνευστήρα»

 

*Κεντρική φωτογραφία αρχείου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Lifo / In.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ