Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσημο: Τέλος οι μάσκες και η απαγόρευση κυκλοφορίας | Όλα τα νέα μέτρα

Δημοσιεύτηκε

στις

χαρδαλιάς
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι τελικές κυβερνητικές αποφάσεις για την περαιτέρω άρση των μέτρων κορονοϊού ανακοινώθηκαν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

Την εξαίρεση των εργαζομένων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως από την υποχρέωση διενέργειας self test ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων άναψε το «πράσινο φως» για να βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός.

Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη Δευτέρα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκινώντας την τοποθέτησή του είπε ότι αίρονται τα εξής μέτρα:

  • Αναστέλλεται η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από τις 5 το πρωί αύριο, Πέμπτη 24 Ιουνίου, εφόσον δεν υπάρχει συγχρωτισμός και συνωστισμός.
  • Από τις 28 Ιουνίου αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας
  • Από τις 28 Ιουνίου εξαιρούνται από τη διενέργεια self test οι εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, εάν περάσει 15 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.
  • Μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι στην εστίαση
  • Οι δεξιώσεις από τις 28 Ιουνίου θα μπορούν να γίνουν με 300 άτομα
  • Για τις οργανωμένες παραλίες επιτρέπονται 120 άτομα ανά 1.000 τ.μ επιφάνειας παραλίας.

Τέρμα τα self tests για τους εργαζόμενους που έχουν εμβολιαστεί

Την εξαίρεση των εργαζομένων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως από την υποχρέωση διενέργειας self test ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σε ό,τι αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, η κυρία Παπαευαγγέλου είπε ότι συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

«Οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών σαφώς δυσκολεύει τη χρήση της μάσκας. Η Επιτροπή μας εξέτασε τα επιδημιολογικά δεδομένα της επικράτειας, τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, ενώ συνυπολόγισε και τη κυκλοφορία μεταλλαγμένων στελεχών του ιού», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε:

«Η Επιτροπή μας εισηγήθηκε τη διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους δημόσιους εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις, αλλά και τους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός».

«Συνεπώς εισηγούμαστε τη μη χρήση μάσκας αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός», σημείωσε.

Ωστόσο, η επιτροπή αποφάσισε να μην επιτρέψει την αύξηση των καλεσμένων στις δεξιώσεις στα 400, από τα 300 που ισχύουν σήμερα.

Δείτε την ενημέρωση:

 

Πηγή: cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ