Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

25 Μαρτίου: Με μεγαλοπρέπεια θα γιορτάσει η Ελλάδα τα 200 χρόνια από την Επανάσταση | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

25 ΜΑρτίου
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με κάθε λαμπρότητα και σεβασμό η Ελλάδα θα γιορτάσει τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 με διήμερες εκδηλώσεις οι οποίες θα κορυφωθούν την Πέμπτη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Εξαιτίας της πανδημίας, το αρχικό πρόγραμμα του εορτασμού οδηγήθηκε σε εκ βάθρων αναθεώρηση. Παρόλα αυτά, η μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στη μεγάλη επέτειο δεν θα λείψει τελείως.

Ήδη η πλατεία Συντάγματος έχει σημαιοστολιστεί με 200 γαλανόλευκες, σε μια εντυπωσιακή σύνθεση, πάνω σε ξεχωριστή εξέδρα.

Με την φροντίδα του Δήμου Αθηναίων η κεντρική πλατεία της πόλης έχει διακοσμηθεί και φωταγωγηθεί ειδικά για την εξαιρετική περίσταση.

μερα, Τετάρτη 24 Μαρτίου, ξεκινούν εκδηλώσεις με την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων από χώρες του εξωτερικού οι οποίες συνέβαλαν, με κάποιο τρόπο, στην επιτυχία της εξέγερσης του 1821 και την ίδρυση του ελεύθερου ελληνικού κράτους.

Με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και στη συνέχεια θα γίνουν κοινές δηλώσεις.

Οι δυο ηγέτες βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να παραστούν στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Σήμερα το απόγευμα φτάνει στην Αθήνα και ο διάδοχος του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου, πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος με τη σύζυγό του Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα.

Στην παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων ξένων κρατών, θα συμμετάσχουν εκτός από τα πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, γαλλικά μαχητικά Ραφαλ, αμερικανικά F-16 και ένα βρετανικό ιπτάμενο τάνκερ VOYAGER.

Το σημερινό πρόγραμμα

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη, και δείπνο στο προεδρικό μέγαρο για τους υψηλούς προσκεκλημένους. Απόψε θα έρθει στην Αθήνα και η Γαλλίδα υπουργός ‘Αμυνας Φλοράνς Παρλί εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Συγκεκριμένα το αναλυτικό πρόγραμμα για σήμερα έχει ως εξής:

-11.45: Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

-14.00: ‘Αφιξη του πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

-14.30: Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

-17.35: ‘Αφιξη του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

-18.15: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη θα υποδεχθούν τους προσκεκλημένους στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες από τον πρωθυπουργό, την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα. Θα παρευρίσκονται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον κ. Παύλο Κοτσώνη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του ‘Αντρη Αναστασιάδη, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας Πατρίκ Μεζονάβ, η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμιθ , η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με τον σύζυγό της κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο και ο πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου Ζαν-Λικ Μαρτινέζ.

Από την πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού θα είναι επίσης παρόντες ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει ξενάγηση των προσκεκλημένων στην Πινακοθήκη, τμηματικά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

-19.05: ‘Αφιξη της υπουργού ‘Αμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας Φλοράνς Παρλί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

-20.30: Επίσημο Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο. Προσφώνηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και αντιφωνήσεις των προσκεκλημένων.

 

Το πρόγραμμα της Πέμπτης

08.00: Τελετή έπαρσης της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Τον εθνικό ύμνο θα ψάλλει η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

08.30: Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

09.20: Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ανάκρουση Εθνικών Ύμνων, επιθεώρηση τιμητικού αγήματος.

10.00: Έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης.

12.15: Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο στο Μέγαρο Μαξίμου.

11:30-15:30 Αναχωρήσεις επισήμων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ