Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελευθέρας παντού για τους εμβολιασμένους: Τι αλλάζει από αύριο σε κυκλοφορία, ψυχαγωγία και εστίαση

Δημοσιεύτηκε

στις

Εστίαση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πολυπόθητη κανονικότητα για την οποία γίνεται διαρκώς λόγος από τον Μάρτιο του 2020, όταν η χώρα μας – μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο – μπήκε στον «κυκλώνα» της πανδημίας του κορονοϊού επιστρέφει – σε σημαντικό βαθμό – από αύριο Σάββατο 9 Οκτωβρίου για 6,2 εκατομμύρια πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας, οι εμβολιασμένοι θα έχουν, πλεον, διαβατήριο «ελευθερίας» στην κυκλοφορία, την ψυχαγωγία και την εστίαση ανεξάρτητα από το… επιδημιολογικό χρώμα της περιοχής που βρίσκονται, καθώς το «κόκκινο» της διασποράς του κορονοϊού και της λοίμωξης covid-19 αποσυνδέεται εφεξής από τη λήψη μέτρων και την εφαρμογή τοπικού lockdown.

Τι θα ισχύσει από αύριο για τους εμβολιασμένους και για τους ανεμβολίαστους

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης  την Τετάρτη, στην εστίαση και στους αμιγείς κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους, όπου δηλαδή επιτρέπεται να εισέρχονται πλήρως εμβολιασμένα άτομα, δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Με άλλα λόγια, δεν θα υπάρχουν οι ισχύοντες μέχρι τώρα περιορισμοί για καθήμενους αποκλειστικά, για τον αριθμό των θαμώνων, για τη μουσική, τον χορό, το ωράριο λειτουργίας κα.

Θα εξακολουθούν να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας ως προς την αντισηψία, ενώ για το προσωπικό θα παραμείνουν ενεργοποιημένα όλα τα μέτρα τα οποία προβλέπονται, δηλαδή και η χρήση μάσκας και η ατομική προστασία, καθώς και ο διπλός εβδομαδιαίος έλεγχος για το μη εμβολιασμένο προσωπικό.

Για τους μικτούς στη διασκέδαση χώρους, ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν, διότι όπως είπε ο υπουργός Υγείας «σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε τους εμβολιασμένους αλλά να προστατεύσουμε και τους ανεμβολίαστους οι οποίοι κινδυνεύουν πολύ περισσότερο». Αυτό σημαίνει ότι στους μικτούς χώρους οι εμβολιασμένοι θα συνυπάρχουν με τους ανεμβολίαστους εφόσον οι τελευταίοι έχουν υποβληθεί σε rapid test μέσα στο πρόσφατο 24ωρο, ενώ και η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ