Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοϊός
Διαφήμιση
Διαφήμιση
26 Shares

Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα θα βρεθεί στο επίκεντρο έκτακτης συνεδρίασης που θα πραγματοποιήσει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Η Επιτροπή αναμένεται να εξετάσει τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, θα “ανάψουν” το πράσινο φως για να απαγορευτούν οι πτήσεις από την ευρύτερη περιοχή της νότιας Αφρικής, όπου έχει εντοπιστεί η επονομαζόμενη μετάλλαξη της Μποτσουάνα, η οποία εκτιμάται ότι είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και ανθεκτική στα εμβόλια.

Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό, καθώς φέρει ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων. Παρότι ο αριθμός των κρουσμάτων που αποδίδονται στη συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι πολύ χαμηλός, είναι αξιοσημείωτο ότι το νέο στέλεχος ενσωματώνει 32 μεταλλάξεις στην περιοχή της εξωτερικής πρωτεΐνης του, γεγονός που προκαλεί ανησυχία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα για να αξιολογήσει τα δεδομένα. Προς το παρόν, ωστόσο, ο ΠΟΥ έχει ταξινομήσει το B.1.1.529 ως στέλεχος υπό επιτήρηση «variant under monitoring», η οποία είναι χαμηλότερου κινδύνου από τα στελέχη ενδιαφέροντος «variants of interest», και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος «variants of concern».

Κορονοϊός: Τι θα προτείνει η ΕΕ

Άμεση είναι η αντίδραση της Ευρώπης μετά την εμφάνιση της αφρικανικής μετάλλαξης του κορονοϊού καθώς η Ε.Ε. ετοιμάζεται να προτείνει τη διακοπή των ταξιδιών από την περιοχή της Νότιας Αφρικής, λόγω του μεταλλαγμένου στελέχους B.1.1.529.

Όπως ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στο twitter, “η Κομισιόν θα προτείνει σε άμεση συνεργασία με τα κράτη μέλη, την ενεργοποίηση απαγορευτικού σε αεροπορικά ταξίδια από την περιοχή της Νότιας Αφρικής λόγω της μετάλλαξης B.1.1.529”.

κορονοϊός
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap