Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έφτασε η «Όμικρον 2» στην Ελλάδα – Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοϊός
Διαφήμιση
Διαφήμιση
773 Shares

Μία νέα μετάλλαξη, συγγενική της Ομικρον, η Ομικρον 2 έχει κάνει την εμφάνισή της και μόλις έφτασε και στα μέρη μας, σύμφωνα με πληροφορίες. Συγκεκριμένα, δύο κρούσματα της Ομικρον 2 εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μετά από ελέγχους σε ταξιδιώτες.

Τα κρούσματα είναι εισαγόμενα και εντοπίστηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη η υποπαραλλαγή αυτή εμφανίστηκε στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2021 και πρόκειται για τον δεύτερο κλάδο της Όμικρον. Ο συγκεκριμένος ονομάζεται και «κρυφός» καθώς έχει μια μετάλλαξη στην θέση 67 που τον κάνει μη ανιχνεύσιμο από την κλασική μέθοδο που χρησιμοποιείται για την ανίχνευσή του.

Ματίνα Παγώνη: Δεν χρειάζεται πανικός

Για τη νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκε σε Νορβηγία, Δανία, Σουηδία, Βέλγιο και Γαλλία και πλέον και στην Ελλάδα μίλησε την Παρασκευή η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Δεν χρειάζεται πανικός. Ξεκίνησε με πέντε έξι περιστατικά στη Νορβηγία, στη Σουηδία και την Δανία, και μετά έφτασαν τα 60 περίπου περιστατικά. Είναι περίπου σαν την Όμικρον, λίγο πιο επιθετική. Θα την δούμε, θα την μελετήσει το ινστιτούτο. Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα» είπε στο Mega.

«Λέμε “εμβολιαστείτε όλοι” για να ηρεμήσουμε με αυτή την ιστορία. Ξέρουμε ότι υπάρχει ο ιός, ξέρουμε ότι θα τον έχουμε εδώ, θα τον αντιμετωπίσουμε και θα προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε φοβισμένοι κάθε μέρα και να πανικοβαλλόμαστε» ανέφερε η Ματίνα Παγώνη.

κορονοϊός
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap