Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απολογία Δημήτρη Λιγνάδη: «Αρνούμαι τις κατηγορίες – Μέρα λύτρωσης»

Δημοσιεύτηκε

στις

γαδά καταγγελια
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέρα λύτρωσης» χαρακτήρισε την σημερινή ο Δημήτρης Λιγνάδης με την έναρξη της απολογίας του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Ο κατηγορούμενος για τέσσερις βιασμούς σκηνοθέτης αρνήθηκε κατηγορηματικά όσα του αποδίδονται.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης γιατί 1,5 χρόνο μετά την προφυλάκιση μου στη φυλακή, όπου η μια μέρα μετράει για ένα μήνα, επιτέλους είμαι στη θέση να απολογηθώ» είπε σημειώνοντας πως δεν μπορεί να εξηγήσει τους λόγους που οι νεαροί άνδρες στρέφονται σε βάρος του. «Δεν μπορώ να ξέρω το κίνητρό τους, μπορώ να σας πω ότι είναι ένα κοκτέιλ οικονομικά οφέλη, καιροσκοπισμό να βρεθούν έστω για λίγο στη δημοσιότητας από πικρία για ερωτική απόρριψη…» ανέφερε ζητώντας να του θέσουν ερωτήσεις από την έδρα «επειδή δεν έχω απολογηθεί ξανά στη ζωή μου».

Πρόεδρος: Για την περίπτωση του πρώτου βιασμού το 2011.

Λιγνάδης: Τον Φεβρουάριο του 2021 έμαθα για τη μήνυση. Τη φυσιογνωμία του Αλί την είδα στη ΓΑΔΑ όπου είδα τη φωτογραφία του. Το όνομα του δεν μου θύμιζε απολύτως τίποτα. Μου έφυγε το κεφάλι μόλις κατάλαβα τι αφορούσε η πρώτη μήνυση.

Πρόεδρος: Εδώ δεν θεωρείται τίποτα δεδομένο εσείς θα πείτε τη δική σας εκδοχή…

Λιγναδης: Δεν αποκλείω να έχω μιλήσει μαζί με τον πρώτο μηνυτή στα social media. Αλλά δια ζώσης δεν τον έχω συναντήσει. Δεν αμφισβητώ ότι μπορεί να έχω μιλήσει μαζί του αλλά μέχρι εκεί. Όταν είσαι σίγουρος για κάτι που δεν έκανες δεν μπαίνεις στη διαδικασία να ψάξεις να βρεις αν και πότε έχω μιλήσει. Γνώριζα ένα συγγενικό του πρόσωπο. Παίζαμε μπάσκετ, όπως συνήθιζα να κάνω γιατί μου αρέσει η μπάλα.

Πρόεδρος: Αποδεχόμαστε αιτήματα φιλίας;

Λιγνάδης: Τον πρώτο καιρό που ασχολήθηκα με αυτό το μαραφέτι, τον υπολογιστή αποδεχόμουν αιτήματα φιλίας. Είχα ανεξέλεγκτη δραστηριότητα στα social media, όχι όμως παράνομη ή παράτυπη.

Πρόεδρος: Ο μηνυτής έχει καταγγείλει ότι έχει έρθει και στο σπίτι σας. Δεν τους θυμάστε;

Λιγνάδης: Δεν είχαν έρθει στο σπίτι μου. Όχι δεν τους θυμάμαι, αλλά δεν είχαν έρθει ποτέ στο σπίτι μου.

Πρόεδρος: Ποιο λόγο έχουν αυτά τα άτομα να τα λένε όλα αυτά;

Λιγνάδης: Δεν είμαι σε θέση να το απαντήσω. Έχω γνώμη, αλλά δεν έχω αποδείξεις. Ο άνθρωπος που συνάντησα εδώ μου φάνηκε αδίστακτος, καιροσκόπος, έτοιμος για όλα και να πει οτιδήποτε. Και εμένα απασχόλησε, ιδιαίτερα όταν προφυλακίστηκα. Δεν ξέρω ποιο είναι το κίνητρο τους. Κοκτέιλ οικονομικά οφέλη, καιροσκοπισμό, από πικρία για ερωτική απόρριψη.

Πρόεδρος: Εδώ είναι όμως και άλλοι δύο μάρτυρες που τον επιβεβαιώνουν σε κάποια πράγματα.

Λιγνάδης: Δεν μπορώ να φανταστώ το λόγο εκτός από το να υποστηρίξει όψιμα τον φίλο του. Ο ίδιος ο μηνυτής δεν μπορούσε να θυμηθεί ποτέ φέρεται ότι βιάστηκε και ζήτησε τη βοήθεια των φίλων του. Αυτό στο δικό του μυαλό φαίνεται αδιανόητο. Επιεικώς αδιανόητο.

Πρόεδρος: Σας προσέγγιζαν άτομα για να τα προωθήσετε στο θεατρικό χώρο;

Λιγνάδης: Όλους όσους έχουν μια εμπειρία μας πλησιάζουν. Σήμερα πια έχει γίνει μόδα να γίνει ηθοποιός, σκηνοθέτης, φαντασιώνονται ότι μπορούν να μπουν στο θέατρο ακόμα.

Πρόεδρος: Το 2010 που ήσασταν;

Λιγνάδης: Ήμουν αναπληρωτής διευθυντής της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και μετά ήμουν μόνο καθηγητής.

Πρόεδρος: Σας ήξεραν ευρέως;

Λιγνάδης: Με ήξεραν πολλοί άνθρωποι. Θα μπορούσα να πω ότι ήμουν γνωστός.

Πρόεδρος: Ο μηνυτής λέει ότι θα τον βοηθούσε στο χώρο του τραγουδιού.

Λιγνάδης: Για εμένα ήταν το παιδί μου, ήθελε να γίνει Ρουβάς. Αυτό ανακάλεσα στη μνήμη μου. Εγώ πήγαινα όπου έβρισκα παρέα και με Σομαλούς και με Αφγανούς.

Η δεύτερη μήνυση

Πρόεδρος: Τον δεύτερο μηνυτή πως τον γνωρίζετε;

Λιγνάδης: Το 2013 που ανέβασα την παράσταση Βάκχες αποφάσισα στο χορό να υπάρχουν αλλοδαποί ηθοποιοί. Μια από τις κοπέλες είχε έναν αδελφό ο οποίος μας ακολούθησε στην περιοδεία. Κάποια στιγμή μου είπε ο αδελφός της να γνωρίσω ένα φίλο του, που ήταν …φανταζί προσωπικότητα.

Πρόεδρος: Με τον Θοδωρή (Τεό) βρισκόμαστε;

Λιγνάδης : Ναι και με την αδερφή του και χωρίς.

Πρόεδρος: Ποια ήταν τα κοινά σημεία;

Λιγνάδης: Κοινά σημεία δεν υπήρχαν. Η διασκέδαση, το γέλιο, ότι εγώ πάντοτε ήθελα να μεταλαμπαδεύσω τη γνώση σε ανθρώπους που είναι λίγο άδειοι. Δίνω τεράστια σημασία στην αποφόρτιση που μου δημιουργούσε η επαφή μου με τους νέους. Εδώ πέρα έχει ακουστεί, ότι εγώ συναναστρέφομαι μόνο ανήλικους. Βεβαίως συναναστρεφόμουν με νέους.

Στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα ,προκειμένου να ακούσουν τον Δημήτρη Λιγνάδη να απολογείται, βρίσκεται ο αδελφός του, η πρώην νύφη του, μία πρώην σύντροφος του και άλλα φιλικά του πρόσωπα μεταξύ των οποίων μία συνταξιούχος δικαστική λειτουργός και η Ελένη Κούρκουλα.

Την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη παρακολουθεί ο δεύτερος μηνυτής στην υπόθεση καθώς και ο άνδρας που ήταν ο πρώτος που κατήγγειλε τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη για σεξουαλική κακοποίηση ανοίγοντας τον «ασκό του Αιόλου».

Κόλαφος η Τζεφ Μοντάνα: «Λιγνάδης – Κούγιας ήταν 1ο τραπέζι πίστα και τραγουδούσε ο Ρουβάς!»

Πηγή: newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ