Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χιόνι με βροντές ρίχνει στα βόρεια προάστια – Πού ξεσπά η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»

Δημοσιεύτηκε

στις

Χιόνια
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» ξεκίνησε στην Αττική και ήδη κάποιες περιοχές έχουν ασπρίσει από το χιόνι.

Συγκεκριμένα πυκνό χιόνι πέφτει σε Ροδόπολη, Διόνυσο, Δροσιά, Άγιο Στέφανο, Άνοιξη και Σταμάτα, Πάρνηθα, Βίλια και Ιπποκράτειο Πολιτεία, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» σφυροκοπά πολλές περιοχές της χώρας από χθες το βράδυ, ενώ το χιόνι στο καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα ξεπερνά τους 20 πόντους. Ασθενής χιονόπτωση υπάρχει και στις Αφίδνες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν και οι χιονοπτώσεις να επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Αττικής, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.

 

     

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που έχει ξεκινήσει με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες να χτυπά την Αττική.

Μετά από σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία έχουν ληφθεί μια σειρά από μέτρα ώστε να μην προκληθούν προβλήματα από την κακοκαιρία.

Η Πυροσβεστική έχει κέντρα επιχειρήσεων σε Μαλακάσα, Αφίδνες, Βαρυμπόμπη, Πεντέλη, Βαρνάβας, Βίλια, Αγία Σωτήρα, Λούμπα Μεγάρων, Γέφυρα Καλυφτάκη, Αττική οδός, Ρουπάκη, Ασπρόπυργος και Δαχτυλίδι Κηφισίας.
Υπάρχει εξάλλου σχέδιο ώστε κεντρικές αρτηρίες της Αττικής όπως Λ. Κηφισίας, Λ. Μεσογείων, Κατεχάκη (Σε 4 σημεία), Λ. Κηφισού και Λ. Διονύσου να μείνουν ανοιχτές.

Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί ώστε οι δρόμοι για τα νοσοκομεία να είναι ανοιχτοί.

Μηνύματα από το 112
Στους κατοίκους της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Μαγνησίας και των Σποράδων εστάλη μήνυμα μέσω του 112 προειδοποιώντας του για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου στην περιοχή τους.

Ανάλογο μήνυμα εστάλη και στους κατοίκους της Αττικής προειδοποιώντας τους για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου στην βόρεια, βορειοανατολική και βορειοδυτική Αττική.

Δεν αποκλείεται να εκδοθούν και άλλα προειδοποιητικά μηνύματα προς τους κατοίκους και άλλων περιοχών ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας, ενώ αποφασίστηκε να απαγορευτεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων σε περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία.

Να σημειωθεί ότι είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα.

Πηγή: newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ