Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νεκρή 63χρονη από θρόμβωση μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

Δημοσιεύτηκε

στις

εμβόλιο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ελλάδα σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca, καθώς πέθανε μια 63χρονη στη Λέσβο.

Σύμφωνα με το stonisi.gr, η γυναίκα κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης όπου νοσηλευόταν από την 1η Απριλίου. Είχε υποστεί θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της εταιρείας AstraZeneca.

Επίσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», πρόκειται για το μόνο επεισόδιο στη χώρα μας που αποδίδεται επισήμως στον εμβολιασμό και έχει αναφερθεί και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων μέσω του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου και της Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμών.

Ας σημειωθεί ότι στη διάρκεια της συνέντευξης χθες της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρίας Θεοδωρίδου και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, έγινε αναφορά στην εξέταση τεσσάρων περιστατικών θρομβώσεων έπειτα από χορήγηση εμβολίου της AstraZeneca με το οποίο αξίζει να αναφέρουμε πως έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα περισσότεροι από 740.000 πολίτες. Η μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι αυτή του θανατηφόρου – το μοναδικό θανατηφόρο – περιστατικό της Μυτιλήνης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ