Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόλυτο φιάσκο στην Αττική Οδό – Παραμένουν «κολλημένα» πάνω από 1.000 οχήματα

Δημοσιεύτηκε

στις

Αττική Οδός
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χιλιάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό, με τους οδηγούς να έχουν αγανακτήσει, καθώς αναγκάστηκαν να περιμένουν μέσα στο κρύο για ατέλειωτες ώρες.

Από χθες το βράδυ στη “μάχη” για τον απεγκλωβισμό των ατόμων από την Αττική Οδό ρίχτηκε και ο στρατός, ο οποίος συνδράμει παράλληλα και για να ανοίξει ο αυτοκινητόδρομος, μαζί με άνδρες της ΕΚΑΜ. Επίσης, ήδη από πιο νωρίς χθες, μάχη με το χρόνο έδιναν και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον Στρατό, στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού διατέθηκαν συνολικά 232 άτομα, 38 οχήματα και 3 μηχανήματα και συνολικά διανεμήθηκαν 1040 κουβέρτες, 4500 μπουκάλια νερό, 570 μερίδες φαγητό, 120 σάντουιτς, 200 κρουασάν, 160 σοκολάτες και 40 κονιάκ.

Επιπρόσθετα σε συντονισμό με ΕΣΚΕΔΙΚ, κινούνται ήδη από 05:30, 5 οχήματα με τρόφιμα και νερό στις εξόδους Δουκίσης Πλακεντίας(1 όχημα), Μαραθώνος (2 οχήματα) και Κάντζας (2 οχήματα), για διανομή σε εγκλωβισμένους.

Κακοκαιρία “Ελπίς”: “1.200 οχήματα παραμένουν εγκλωβισμένα”

Το πρωί της Τρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας απεγκλωβίστηκαν 1.800 οχήματα.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως υπάρχουν ακόμα 1.200 αυτοκίνητα εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό και πως συνεχίζεται η επιχείρηση απογκλωβισμού. “Προέχει ο απεγκλωβισμός όλων των οχημάτων, καθώς υπάρχουν ακόμα ΙΧ στην Αττική Οδό, τα οποία άφησαν οι οδηγοί τους, και καλά έκαναν, προκειμένου να μπορέσουν να φύγουν“.

Μιλώντας στον Alpha ο κ. Οικονόμου, για είπε μεταξύ άλλων “οφείλουμε συγγνώμη και εξηγήσεις και θα αποδοθούν ευθύνες“. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως οι αρμόδιοι τις Αττικής Οδού δεν κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτό το δρόμο με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στο δρόμο χιλιάδες οδηγοί και να υποστούν τόσο μεγλάλη ταλαιπωρία. “Εξηγήσεις θα δωθούν στο δημόσιο λόγο, όταν έρθει η ώρα αυτή τη στιγμή προέχει ο απεγκλωβισμός” πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, είπε στο Mega ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς του περίπου 300 με 400 οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι, ενώ συνολικά εγκλωβίστηκαν περίπου 2.000 αυτοκίνητα.

“Τα φορτηγά απαγορεύτηκαν στις 2 το μεσημέρι. Θα έπρεπε να είχαμε κλείσει πιο νωρίς ενδεχομένως” ανέφερε ο Φάνης Παπαδημητρίου. “Αυτή τη στιγμή βρίσκονται 600 αυτοκίνητα από κάθε ρεύμα, με τους περισσότερους οδηγούς να τα έχουν εγκαταλείψει. Γίνονται τιτάνιες προσπάθειες και ανάποδα. Προσπαθούμε και με την Πυροσβεστική” σημείωσε.

“Εκτιμώ ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε ολοκληρώσει την επιχείρηση, αλλά δεν μπορώ να σας το εγγυηθώ” απάντησε ερωτηθείς πότε θα απεγκλωβιστούν όλοι.

Κακοκαιρία “Ελπίς”: “Ήμουν 17 ώρες στην Αττική Οδό”

Μια αγανακτισμένη γυναίκα που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό περιέγραψε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” την περιπέτειά της.

 

Όπως κατήγγειλε, μπήκε στην Αττική Οδό το πρωί της Δευτέρας. “Τα διόδια δεν δούλευαν, αλλά μας έλεγαν ‘περάστε, περάστε’”.

“Ήμουν 17 ώρες στην Αττική Οδό, από τα διόδια στον Alpha και βγήκαμε προς Βάρη – Κορωπίου και δεν μπορούμε να περάσουμε τη Βουλιαγμένη να φτάσουμε στο Παγκράτι”, είπε η γυναίκα περιγράφοντας πεσμένα δέντρα στη Φιλολάου. “Μας έφερε νερό ο Στρατός”, είπε και σημείωσε πως λίγο πριν από τις 7 το πρωί της Τρίτης, “είναι ακόμα πάρα πολλά χιλιόμετρα παρατημένα αυτοκίνητα στην Αττική Οδό”.

“Παγώναμε, τρέμαμε ολόκληροι από το κρύο. Δεν γίνεται στην εποχή μας αυτά τα πράγματα. Δεν περνάνε με μια συγγνώμη αυτά”, είπε αγανακτισμένη.

<

Κακοκαιρία “Ελπίς”: “Βγάλαμε πολλές ώρες μέσα σε ένα λεωφορείο”

Όπως είπε στο Mega ο κ. Νίκος, κάτοικος Παιανίας ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος από εχθές το μεσημέρι στην Αττική Οδό, στο ύψος της Πεντέλης, “είχαμε βενζίνη στο αμάξι και βγάλαμε πολλές ώρες και μέσα σε ένα λεωφορείο. Ήμασταν και σε ένα τούνελ, οπότε τη βγάλαμε. Εγκλωβιστήκαμε κάνα χιλιόμετρο από τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Ήταν μεγάλο το μποτιλιάρισμα, δεν είχε να κάνει με αλυσίδες, όλα είχαν εγκλωβιστεί. Το πρώτο κρουασάν ήρθε από τα παιδιά από τη γειτονιά, στις 10 και μισή το βράδυ. Εμείς ήμασταν εδώ από τις 12 το μεσημέρι. Οι πιο πολλοί που φεύγουν πάνε από την Κηφισίας. Εμείς θέλουμε να πάμε Παιανία”.

Κακοκαιρία “Ελπίς”: “Ο χειρουργημένος πατέρας μου έμεινε στο αυτοκίνητο 12 ώρες”

Στην ίδια εκπομπή του MEGA μίλησε και η κ. Ειρήνη Ξενάκη, για τον Γολγοθά που πέρασε με τον χειρουργημένο πατέρα της, καθώς έμειναν εγκλωβισμένοι στη Μεσογείων για 12 ώρες.

“Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που συμβαίνει. Ήμασταν 12 ώρες εγκλωβισμένοι στη Μεσογείων. Έφτασα να πάρω στη ΓΑΔΑ τηλέφωνο, και μου είπαν γιατί μας πήρατε και δεν έπρεπε να βγείτε από το σπίτι. Φύγαμε από το νοσοκομείο με τον πατέρα μου που είναι χειρουργημένος εχτές το μεσημέρι, 12 η ώρα. Πήγαμε από κεντρικές αρτηρίες πιστεύοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός θα είναι παρόν. Ο άνθρωπος έμεινε 12 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, να μας θάβει το χιόνι στη Μεσογείων. Εμείς μένουμε στα Καλύβια“, είπε η κ. Ξενάκη.

“Περπατήσαμε στο χιόνι, με άνθρωπο που είχε κάνει και πέρυσι χειρουργείο, για να μπούμε στο μετρό, απελπισμένοι πια. Ήμασταν κοντά στο Νομισματοκοπείο. Το αυτοκίνητό μου το άφησα κάπου στη Μεσογείων. Φύγαμε την ώρα που άρχισε να μας θάβει το χιόνι, πιστέψαμε ότι αυτό θα είναι το νέο Μάτι. Πήγαμε σε ένα ξενοδοχείο, μετά από 12 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο. Ο πατέρας μου είναι 65 ετών“, πρόσθεσε η ίδια.

Στο MEGA μίλησε η κ. Κυριακοπούλου, ο σύζυγος της οποίας παρέμεινε για ώρες αβοήθητος, εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό. “Μόλις τον υποδέχτηκα, το πώς κατάφερε να φτάσει πρέπει να βγει στην τηλεόραση. Προς το παρόν δεν έχει κουράγιο να μιλήσει, επιτρέψτε μου να σας πω εγώ. Ήταν από τις 11 το πρωί στην Αττική Οδό μεταξύ 13ης και 14ης εξόδου μετά τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Παίρναμε όλες τις υπηρεσίες, ο άντρας μου έπαθε κρίση πανικού, μου είπαν το μεσημέρι από το 112 ότι θα τον πάρουν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, δεν τον πήρε κανείς“, είπε η κ. Κυριακοπούλου.

“Στις 9 το βράδυ είπαν να στείλουν το στρατό. Η ώρα πήγε 3 τα ξημερώματα και ξαναπήρα τηλέφωνο τον σύζυγό μου και δεν υπήρχε κανείς εκεί. Ούτε αστυνομία, ούτε στρατός. Πήρα στην αστυνομία, μου είπαν να κλειδώσει το αυτοκίνητο και να πάει να βρει τα λεωφορεία. Πήρα την Πυροσβεστική, μου είπαν να μην το κάνει αυτό σε καμία περίπτωση, θα δούμε τι θα κάνουμε εμείς. Πήρα τελικά στο στρατό, ήταν οι μοναδικοί που νιώθω ότι βοήθησαν. Εγώ τους κατεύθυνα. Τους είπα που βρίσκεται ο σύζυγός μου και άλλοι χιλιάδες, τους παρακάλεσα να πάνε να τους δώσουν έστω νερό“, συνέχισε την περιγραφή της.

“Στις 4 παρά πέντε, έφτασαν στο σημείο οι εθελοντές από το στρατό, τους είπαν ότι “μας ενημέρωσαν και έτσι σας βρήκαμε” και ότι δεν είναι στο πλάνο, δεν έρχεται βοήθεια και να φύγουν όπως μπορούν. Ο σύζυγός μου έκανε αναστροφή και έφυγε μέσα στο πουθενά. Προσανατολίστηκε μόνος του, πήγε ανάποδα μέσα στο χαμό, και βγήκε στη Μεσογείων“, εξήγησε.

“Ο σύζυγός μου πέρασε κρίσεις πανικού, τον βοήθησαν άλλοι οδηγοί. Έχει και πρόβλημα καρδιάς, εχτές το μεσημέρι τους εξηγούσα ότι δε γίνεται να τον αφήσετε εκεί. Δεν ήξερα ότι δώδεκα ώρες μετά θα χρειαστεί να κινητοποιήσω εγώ το στρατό. Είναι παρκαρισμένα τα οχήματα, και από πάνω υπάρχει χιόνι. Κάποιοι έμειναν από καύσιμο. Δεν τσέκαρε κανείς τα αυτοκίνητα μέσα” περιέγραψε η κ. Κυριακοπούλου.

Εισαγγελέας για τους εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική οδό

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα αναζητήσει ενδεχόμενες ευθύνες για την κατάσταση στην Αττική Οδό με εκατοντάδες εγκλωβισμένα οχήματα.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού όπου παραμένουν επί πολλές ώρες εκατοντάδες οχήματα καθηλωμένα υπό συνθήκες συνεχούς χιονόπτωσης σε ουρές πολλών χιλιομέτρων στον κλειστό δρόμο.

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο προϊστάμενος του τμήματος Ποινικής Δίωξης, εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, με την εντολή να αναζητήσει ευθύνες για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της παρακώλυσης ή της διατάραξης συγκοινωνιών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ