Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοίγουν τα στόματα για τον Γιώργο Τράγκα και την αμύθητη περιουσία του – Τα σχόλια Παπαδάκη, Καρελιά και Νέγκα

Δημοσιεύτηκε

στις

Τράγκας
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι η Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δέσμευσε το σύνολο της απίστευτης περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, μια περιουσία που αποτελείται από 17 ακίνητα στις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου αλλά και από ράβδους χρυσού και καταθέσεις σε θυρίδες τραπεζών, οι δημοσιογράφοι σχολιάζουν το θέμα, χωρίς πλέον να δεσμεύονται από την περίφημη συναδελφική αλληλεγγύη, που πολλές φορές κρατά κλειστά τα στόματα.

Η πρώτη αποκάλυψη ήρθε από το άρθρο- ανάλυση του Εμμανουήλ Δετοράκη στο TheTOC που παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε την τεράστια περιουσία του ο δημοσιογράφος. Με τη μέθοδο του εκβιασμού. Είναι γνωστό στην πιάτσα πώς λειτουργούσε ο μακαρίτης. Πώς απαιτούσε από τους δημόσιους οργανισμούς και τις τράπεζες διαφήμιση για τα λαθρόβια έντυπά του, ώστε να εξασφαλίσουν οι επικεφαλής των οργανισμών τη σιωπή του. Η τουλάχιστον την ανοχή του.

Με αποτέλεσμα για πολλά χρόνια, να υποδέχεται στις εφημερίδες και τα περιοδικά του διαφημιστικά πακέτα αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τελείως δυσανάλογα με τις ισχνές κυκλοφορίες των εντύπων του. Και όποιος δεν συμμορφωνόταν με την εντολή, δεχόταν την επίθεση του Γιώργου Τράγκα. Οποιος ήθελε να εξασφαλίσει την ανοχή του, να μην βρεθεί δηλαδή στη δύσκολη θέση να πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, να μην δει το πρόσωπό του κρεμασμένο στα μανταλάκια, απλά έπρεπε να πληρώσει.

Ετσι λειτουργούσε για χρόνια ο Γιώργος Τράγκας, Σήκωνε το τηλέφωνο και απαιτούσε τα χρήματα. Οποιος δεν ήθελε να μπλέξει και να ακούει καθημερινά από τα ραδιόφωνο επιθέσεις του Γιώργου Τράγκα σε βάρος του, ακόμα και για τα πιο απίθανα πράγματα, έπρεπε να πληρώσει. Ετσι άλλωστε απέκτησε και το ψευδώνυμο Φράγκας στη δημοσιογραφική πιάτσα. “Φράγκας” για τους αντιπάλους του, “Θείος” για τους φίλους του.
Το έκανε και με ιδιώτες αυτό; Δεν αποκλείεται. Δεν αποκλείεται και ιδιώτες επιχειρηματίες να έπεσαν θύματα εκβιασμού από τον Γιώργο Τράγκα και να αναγκάστηκαν και αυτοί να καταβάλουν μεγάλα ποσά για να μην δεχθούν επίθεση από τον δημοσιογράφο και εκδότη.

Δικαιολογείται αυτή η τεράστια περιουσία από τον τρόπο που εννοούσε τη δημοσιογραφία ο Γιώργος Τράγκας; Μάλλον όχι. Ακόμα και αν έγινε έτσι πλούσιος ο Γιώργος Τράγκας, περιουσία 100 εκ ευρώ δεν δικαιολογείται. Γι αυτό και ξεκίνησε η έρευνα. Ανάμεσα στις πληροφορίες που κυκλοφορούν είναι οτι ότι οι αρχές έχουν εντοπίσει μεγάλα δάνεια που πήρε ο εκδότης και υποψήφιος πολιτικός αρχηγός, δάνεια που δεν αποπληρώθηκαν ποτέ και τελικά χαρίστηκαν και διεγράφησαν. Ισως έτσι να εξηγούνται τα 100 εκ ευρώ…

Η αποκάλυψη του δημοσιογράφου Κώστα Ντελέζου:

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Τα Νέα, εντόπισε την παλαιά λίστα με τις διαφημίσεις που είχαν δοθεί επί Κώστα Καραμανλή στις εφημερίδες. Και όπως φαίνεται από την ανάρτηση, “η κυριακάτικη εφημερίδα “Η ΧΩΡΑ” του Γιώργου Τράγκα, κατά το εννεάμηνο του 2006 (Ιανουάριος – Σεπτέμβριος) είχε πουλήσει συνολικά 59.239 φύλλα, έχοντας μόλις το 0,1% της συνολικής κυκλοφορίας των κυριακάτικων φύλλων!

Όμως, αυτό ουδόλως εμπόδισε τους διοικούντες το Δημόσιο (υπουργεία, ΔΕΚΟ, Οργανισμούς κλπ) να …σπρώξουν στον Τράγκα συνολική κρατική διαφήμιση ύψους 1.425.943 ευρώ (!!!), δηλαδή ένα ποσό πολύ μεγάλο σε σχέση με την κυκλοφορία της εφημερίδας του…!

Σημειώνεται, γράφει ο Κώστας Ντελέζος, ότι για το ίδιο διάστημα η “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής”, με 4.134.510 συνολικές πωλήσεις φύλλων, εισέπραξε από το Δημόσιο μόλις 971.046 €. Και συνεχίζει:

Το βέβαιο είναι ότι τα χρήματα στον Τράγκα κάποιοι του τα έδιναν σκανδαλωδώς και πως δεν τα έπαιρνε μόνος του…

Αν για τα χρήματα αυτά που έπαιρνε ο Τράγκας από το Δημόσιο, “επέστρεφε” κάτω από το τραπέζι μέρος τους σε εκείνους που είχαν δώσει “οδηγίες” να τον “προτιμούν”, παρά την “κυκλοφορία υπό εχεμύθεια ” που είχε η εφημερίδα του η “Η ΧΩΡΑ”, είναι κάτι που θα πρέπει να ερευνηθεί (άλλωστε, όλοι γνωρίζουν ποιοι κυβερνούσαν το 2006 και ποιοι είχαν το γενικό πρόσταγμα για το μοίρασμα της κρατικής διαφήμισης)…

Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό για τους δικαστικούς που θα ερευνήσουν την υπόθεση Τράγκα… Το βέβαιο είναι ότι οι ερευνώντες δεν θα πρέπει να σταθούν μόνο στο “Πόθεν Έσχες” του Τράγκα, αλλά να ερευνήσουν και τα “Πόθεν Έσχες” εκείνων που πριμοδοτούσαν σκανδαλωδώς με κρατικό χρήμα τους λογαριασμούς του Τράγκα… Μόνον έτσι η έρευνα θα φτάσει σε βάθος και θα αποδώσει καρπούς. Διαφορετικά, θα έχουμε συγκάλυψη…

Ανοίγουν τα στόματα για τον Γιώργο Τράγκα και την αμύθητη περιουσία του - Τα σχόλια Παπαδάκη, Καρελιά και Νέγκα

Το άρθρο του Γιώργου Καρελιά

Ακολούθησε άρθρο του Γιώργου Καρελιά στο news 24/7 όπου ο γνωστός δημοσιογράφος έγραψε και αυτός για τον τρόπο που λειτουργούσε ο Γιώργος Τράγκας. Δηλαδή τη μέθοδο του εκβιασμού:

“Πρώτον, έγραψε ο Γιώργος Καρελιάς, ο Τράγκας ήταν δημοσιογράφος στα νιάτα του, όταν δούλευε στη “Βραδυνή” του Αθανασιάδη.

Δεύτερον, έκτοτε απομακρύνθηκε από αυτό που σημαίνει η λέξη “δημοσιογράφος”. Έγινε ο ίδιος εκδότης, δηλαδή επιχειρηματίας. Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκην κακό, αλλά στην δική του περίπτωση ήταν. Διότι τα έντυπα που εξέδιδε ποτέ δεν είχαν αξιοσημείωτες κυκλοφοριακές επιδόσεις, αλλά κατάφεραν να τον κάνουν πλούσιο. Πώς γίνεται αυτό; Γίνεται, αν ο ιδιοκτήτης ξέρει να κάνει εκβιασμούς.”

Το σχόλιο του Γιώργου Παπαδάκη

ο γάμος του Γιώργου Τράγκα

Τη Δευτέρα το πρωί ήρθε και το σχόλιο του Γιώργου Παπαδάκη, από την εκπομπή του “Καλημέρα Ελλάδα” στον ΑΝΤ1.

Ο Γιώργος Παπαδάκης τόνισε ότι μιλάμε για “πάνω από 100 εκατομμύρια, 17 ακίνητα σε εμπορικές και πλούσιες περιοχές του πλανήτη. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι πώς βρέθηκαν αυτά τα χρήματα. Εγώ τον Γιώργο Τράγκα, τον ήξερα και μάλιστα πολύ καλά. Ως συνάδελφο. Δεν ήξερα τις δραστηριότητές του. Δεν μπορείς να αποκτήσεις αυτήν την περιουσία, όσο και υψηλό μισθό να παίρνεις. Έτσι λοιπόν η Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δέσμευσε όλη την περιουσία του δημοσιογράφου σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως επίσης και τραπεζικούς λογαριασμούς”.

Ο δημοσιογράφος συνέχισε λέγοντας ότι “τι ράβδοι χρυσού βρέθηκαν και τι δεν βρέθηκαν. Η έρευνα άρχισε πριν από απο 3 μήνες, έπειτα από ανώνυμη καταγγελία, και κατέληξε σε πόρισμα φωτιά. Εδώ υπάρχουν κι άλλα στοιχεία, ότι μία τράπεζα που έχει ενσωματωθεί τώρα με μία άλλη τράπεζα, έχει χαρίσει δάνεια ή ολόκληρο το ποσό ως καταβληθέν, ενώ δεν έχει καταβληθεί. Τώρα πώς γίνονται αυτά τα πράγματα…. Δεν δικαιολογείται και από τις δηλώσεις πόθεν έσχες. Είναι μία ιστορία που πραγματικά όλους μας εξέπληξε, όταν μάθαμε το ύψος της περιουσίας”.

Ο Γιώργος Παπαδάκης πρόσθεσε ότι “100 εκατομμύρια, σπίτια…. Τι δύο ζωές, ούτε 150 ζωές δεν μας φτάνουν. Δεν είναι έτσι τα πράγματα”.

Η Αθηναΐς Νέγκα γυμνάζεται μαζί με τη νεογέννητη κόρη της

Τι έγραψε η Αθηναΐς Νέγκα στο Protagon

“Το βίντεο του γάμου του Τράγκα στο Λας Βέγκας, υπάρχει κάτι ίσως πιο ενδιαφέρον από τον ιερέα που είναι ντυμένος Ελβις, έγραψε η Αθηναΐς Νέγκα. Με αυτά που γνωρίζουμε σήμερα έκπληξη προκαλεί το ότι ο γαμπρός δεν φαίνεται να μπορεί να καταλάβει απλά αγγλικά. Επαναλαμβάνει, απαντά αλλά κοιτάζει στα μάτια την σύζυγο για να του μεταφράσει. Δεν μπορεί λοιπόν, αυτοί οι δύο να αγόραζαν ακίνητα παντού, στις ακριβότερες περιοχές σε όλο τον κόσμο, χωρίς κάποιος να τους δείξει το δρόμο.

Υπάρχουν δικηγόροι, εταιρίες, λογιστές για αυτές τις δουλειές και όμως προέκυψε ένα μεγάλο κενό και αυτό φάνηκε στη διαθήκη – γιατί το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα ήταν αυτή η διαθήκη. Πλούτος που ανήκει σε εταιρίες μοιράστηκε σε πρόσωπα έτσι απλά, ιδιόχειρα. “Ηταν η πρώτη φορά που χωρίς βοήθεια συνέταξε έγγραφο μόνος του”, λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πως σπανίως “ο Γιώργος”, προχωρούσε χωρίς καλές συμβουλές. Και οι “αυτοδημιούργητοι” όμως κουράζονται και οι σχέσεις δεν είναι πάντα διαυγείς. Η βιαστική του απόπειρα έγινε ίσως για να εξασφαλίσει τα παιδιά του και ειδικά τον μικρό του γιο που φαινόταν να είναι ο πιο ριγμένος λόγω της κακής σχέσης με την μητέρα του, δεύτερη σύζυγο Τράγκα (από τις τρεις). Ενα μικρότερο ποσοστό μιας τεράστιας περιουσίας βέβαια δεν είναι λίγο! Το λάθος της διαθήκης φαίνεται πως ήταν λογικό να συμβεί.

Δεν μπορείς χωρίς να μιλάς καλά αγγλικά ή οποιαδήποτε γλώσσα, ένας “δημοσιογράφος” άλλης εποχής από μια μικρή χώρα των Βαλκανίων, χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση, να παίρνεις αποφάσεις για δεκάδες εκατομμύρια στηριζόμενος στην βοήθεια της συζύγου και να το καταφέρεις μέχρι τέλους καλά. Κανείς δεν μπορεί να είναι τόσο αυτοδίδακτος πολυεκατομμυριούχος στο πολύπλοκο πια κόσμο μας κι αυτό είναι το βασικότερο συμπέρασμα που προκύπτει από την ιδιότυπη περίπτωση Τράγκα.”

πηγή: thetoc.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ