Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

39 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα – Όλα σε άνδρες

Δημοσιεύτηκε

στις

ευλογιά των πιθήκων
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τη λοίμωξη από τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων.

Κατά εννέα είναι αυξημένα τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ. Η έκθεση αφορά τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της λοίμωξης, βάσει των δεδομένων που έχουν δηλωθεί στον Οργανισμό και έχουν καταγραφεί μέχρι τις 4 Αυγούστου 2022.

Ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την έναρξη της καταγραφής ανέρχεται σε 39. Όλα τα περιστατικά αφορούν άνδρες, με διάμεση ηλικία τα 37 έτη. Οι 13 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (33%). Σημειώνεται ότι τα καταγεγραμμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση.

Όπως σημειώνει ο ΕΟΔΥ, η ευλογιά των πιθήκων είναι ιογενής λοίμωξη που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1958. Έκτοτε, εμφανίζεται σε τροπικές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής. Μεταδίδεται μέσω της επαφής με άγρια ζώα και από άνθρωπο σε άνθρωπο με τη στενή σωματική επαφή. Το Μάιο του 2022 καταγράφηκε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων ευλογιάς πιθήκων σε μη ενδημικές χώρες. Συνολικά, στην Ευρώπη, μέχρι τις 2 Αυγούστου 2022 καταγράφηκαν 15.926 κρούσματα της νόσου σε 38 διαφορετικές χώρες.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ