Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Δημοσιεύτηκε

στις

Με τα τέσσερα νεοαποκτηθέντα ελληνικά Rafale να κάνουν την εμφάνισή τους στον αθηναϊκού ουρανό και άλλα τέσσερα της γαλλικής αεροπορίας, που θα απονηωθούν από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ προκειμένου να ενταχθούν στα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που θα εκτελέσουν διελεύσεις άνωθεν της πρωτεύουσας, πραγματοποιείται η φετινή στρατιωτική παρέλαση για την 201η επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Στην παρέλαση συμμετέχει το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος Spitfire της Π.Α. το οποίο ανακατασκευάστηκε από το Ίδρυμα Νιάρχος, απογειώθηκε από το Τατόι και συνοδεύεται από ένα ελληνικό F-16 της 335 μοίρας «Τίγρης», καθώς και τα θωρακισμένα οχήματα του Ε.Σ. Μ1117.

Παρόντες στο Σύνταγμα, o υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί. Στο Σύνταγμα βρίσκονται και ναύτες από τη γαλλική φρεγάτα ALSACE

 

Η παρέλαση, που συνοδεύεται από τη μπάντα, ξεκίνησε με τα μηχανοκίνητα οχήματα.

«Η 25η Μαρτίου είναι διπλή γιορτή για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία. Οι αγωνιστές το 1821 έγραψαν ιστορία, καθώς αποελευθέρωσαν την πατρίδα μας από τους κατακτητές. Οι ένοπλες δυνάμεις αναβαθμίζονται διαρκώς, ενισχύοντας τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, πριν την έναρξη της παρέλασης.

5547811
5547813
5547762
Ναύτες από τη γαλλική φρεγάτα ALSACE

 

5547749
5547755
5547774

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, όσοι έχουν προσέλθει στην παρέλαση για να την παρακολουθήσουν θα πρέπει να φορούν τη μάσκα τους, παρά το γεγονός ότι πλέον δεν είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους, λόγω της συνάθροισης αρκετών πολιτών.

5547749
5547755
5547774

Όσοι συμμετάσχουν δε στις παρελάσεις, δεν είναι υποχρεωμένοι να τις φορούν κατά τη διάρκεια της παρέλασης, αλλά θα πρέπει να φορούν μάσκες τόσο κατά την προσέλευσή τους όσο και κατά την αποχώρηση.

parelasi_in__4_
parelasi_in__1_
parelasi_in__3_
parelasi_in__2_

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ