Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για μετακινήσεις και λιανεμπόριο

Δημοσιεύτηκε

στις

λιανεμπόριο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
31 Shares

“Χαλάρωση” των μέτρων του lockdown στις μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα και άνοιγμα του λιανεμπορίου την Δευτέρα 35 Απριλίου προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά:

Από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις και οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο (ανά τρία άτομα ή ανά οικογένεια) για προσωπική άσκηση, δηλαδή με τον Κωδικό 6.

Από την Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγει το λιανεμπόριο (πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων) με την χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και έως τρεις ώρες συνολικά ανά ημέρα. Θα υπάρχει η δυνατότητα αγορών με ραντεβού, είτε εντός είτε εκτός καταστημάτων (click away).

Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Την επόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθεί η επανέναρξη των σχολείων και η επαναλειτουργεία πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων, υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε ο υφυπουργός, προοπτική για το ενδεχόμενο έναρξης σχολείων είναι η 12η Απριλίου με την χρήση self-test.

Σκοπός των νέων ρυθμίσεων, όπως τόνισε, είναι να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες για ορισμένες περιορισμένες επιπλέον δραστηριότητες, αναγνωρίζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα που δεν επιτρέπουν χαλαρότητα αλλά και την ψυχική κόπωση που έχει επέλθει, τονίζοντας την αναγκαιότητα για μέτρα όπως η χρήση μάσκας, η αποφυγή συγχρωτισμού και η τήρηση των αποστάσεων.

Πώς θα ψωνίζουμε;

Τα καταστήματα θα ανεβάσουν ξανά τα ρολά τους στις 5 Απριλίου, όπου το λιανεμπόριο θα ανοίξει με το SMS στο 13032.

Οπως ανακοινώθηκε οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους με τη χρήση του συγκεκριμένου κωδικού αυστηρά για 3 ώρες και μόνο μία φορά ανά 24ωρο.

Ο αριθμός 13032 έχει δημιουργηθεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, με στόχο να ελέγξει τη μετακίνηση των πολιτών σε καταστήματα λιανεμπορίου. Στον συγκεκριμένο αριθμό μπορεί κάποιος να στέλνει το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση και θα λαμβάνει μήνυμα που αναφέρει: «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα».

λιανεμπόριο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap