Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται νέα μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους σε εστίαση και λιανεμπόριο

Δημοσιεύτηκε

στις

εστίαση


231 Shares

Δύο πρωτοσέλιδα εφημερίδων σήμερα περιγράφουν ένα νέο πλαίσιο μέτρων για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους σε καφετέριες, εστιατόρια, αλλά και σε χώρους εργασίας.

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο δίνουν τα νέα μέτρα για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους. Μπορεί αυτή τη στιγμή πολλά νησιά να ζουν υπό τον φόβο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ωστόσο από τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μέτρα για να χωριστούν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι σε καφετέριες, εστιατόρια, ακόμα και σε χώρους εργασίας και στο λιανεμπόριο.

Το σενάριο ειδικά για το λιανεμπόριο έχει έρθει στην επικαιρότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ φαίνεται ότι εξετάζονται και άλλα σενάρια.

Άλλωστε το σενάριο για την εστίαση και τους ανεμβολίαστους που θα πληρώνουν 23 ευρώ τον καφέ (μαζί με το τεστ) είναι υπαρκτό, ανακοινώθηκε επίσημα, απλά δεν εφαρμόστηκε.

Συγκεκριμένα, μόνο με rapid test κάθε 3 μέρες θα μπορούν οι ανεμβολίαστοι να πηγαίνουν σε καφετέριες, εστιατόρια, δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Αυτό σημαίνει ότι ο καφές θα είναι ακριβός για τους ανεμβολίαστους που θα πρέπει να κάνουν πρώτα τεστ…

Σε ότι αφορά τους εργαζομένους, η κυβέρνηση σχεδιάζει να επεκτείνει και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους την απόφαση που πήρε για τους εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα Real news, το προσωπικό θα μπορεί να εισέρχεται στους χώρους εργασίας μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ.

Προτεραιότητα, σύμφωνα με το δημοσίευμα θα δοθεί σε όσους εργάζονται στο λιανεμπόριο, στον επισιτισμό και σε κρατικές υπηρεσίες που συναλλάσονται με το κοινό. Το κόστος του διαγνωστικού ελέγχου θα επιβαρύνει τον ίδιο τον εργαζόμενο, ενώ όποιος δεν προσκομίζει τα απαιτούμενα έγγραφα θα μπαίνει σε αναστολή εργασίας.

Όπως αναφέρει το ieidiseis.gr, σημειώνεται ότι δάσκαλοι και καθηγητές θα μπορούν να μπαίνουν στα σχολεία μόνο αν είναι εμβολιασμένοι ή αν κάνουν τακτικά τεστ. Όπως φαίνεται το κόστος θα επιβαρύνει τους ίδιους.

εστίαση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap