Διαφήμιση

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Νέα δημοσκόπηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με τους πολίτες να απαντούν σε ερωτήσεις για τα βασικά θέματα της επικαιρότητας.

Πρόκειται για τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου του Alpha, το χρονικό διάστημα 10-13 Οκτωβρίου, σε δείγμα 1.007 νοικοκυριών.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 19,7 μονάδες. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,2%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 19,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 3,3% και το ΜέΡΑ25 με 2,5%.

Σε ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά και πώς πρέπει να χειριστεί η κυβέρνηση το θέμα, το 54,2% των ερωτηθέντων απαντά με “επιμονή στον διάλογο”, ενώ το 39,7% με “πιο σκληρή στάση”.

Σε ερώτηση για το αν νιώθετε ικανοποίηση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, το 78.9% απάντησε “σίγουρα ναι”, το 8,1% “μάλλον όχι”, το 5,4% “σίγουρα όχι”, το 5,2 ‘ΔΑ’, το 2,4% “μάλλον όχι”.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για την πανδημία, το 39,2% κρίνει ότι είναι “μάλλον αυτά που πρέπει”, το 35,6% ότι “θα πρέπει να γίνουν αυστηρότερα” και το 19% ότι είναι “υπερβολικά αυστηρά”.

Σχετικά με το ζήτημα της “υποχρεωτικής μάσκας παντού”, οι συμμετέχοντες στην έρευνα έδωσαν τις εξής απαντήσεις: Το 67,2% συμφωνεί, το 19,8% διαφωνεί με ένα τέτοιο μέτρο, το 7,7% απάντησε “μάλλον συμφωνώ” και το 3,8% “μάλλον διαφωνώ”.

Σκοπεύουν οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, όταν αυτό θα είναι διαθέσιμο. Οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση, απάντησαν ως εξής: Το 32% “σίγουρα ναι”, το 30,2% “σίγουρα όχι”, το 17,7% “μάλλον ναι”, το 10,8% “μάλλον όχι”, ενώ το 9,3% δεν απαντά.

Πηγή: enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version