Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυαγοσώστης έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον 22χρονο που κατάπιε ολόκληρο μπέργκερ – «Χτυπούσε την πλάτη του στον τοίχο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση
15 Νοεμβρίου 2025 - 15:45

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια του 22χρονου που πνίγηκε στο Κορωπί τρώγοντας μπέργκερ.

Ώρες αγωνίας ζει η οικογένεια ενός 22χρονου νεαρού, ο οποίος πνίγηκε την ώρα που έτρωγε μπέργκερ σε εστιατόριο στο Κορωπί, όπου είχε πάει με την παρέα του. Ο πατέρας του νεαρού, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε κανένα challenge, διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες ότι κατάπιε αμάσητο το μπέργκερ στο εστιατόριο. Ο Μάκης, όπως είναι το όνομά του, δίνει μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για να κρατηθεί στη ζωή μετά τον πνιγμός 22χρονος Κορωπί ναυαγοσώστης.

Η δραματική στιγμή που νόμιζαν ότι έκανε πλάκα

Οι φίλοι του 22χρονου μίλησαν και περιέγραψαν τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν. Σύμφωνα με όσα είπαν, ο φίλος τους βρισκόταν στο τραπέζι τρώγοντας, όταν ξαφνικά σηκώθηκε από τη θέση του και βγήκε τρέχοντας έξω. Στην αρχή όλοι νόμιζαν ότι αστειευόταν, μέχρι τη στιγμή που τον είδαν να χτυπά την πλάτη του στην κολώνα προσπαθώντας να απομακρύνει την τροφή από τους αεραγωγούς του.

«Τον είδαν να βγαίνει έξω στην αρχή, να πετάγεται από τη θέση του, δεν είχαν καταλάβει τι κάνει, νόμιζαν ότι το κάνει για πλάκα και μετά καταλάβανε ότι κάτι συμβαίνει όταν άρχισε να κοπανάει την πλάτη του στην κολόνα», ανέφερε χαρακτηριστικά φίλος του Μάκη.

Γιατί δεν έγινε η σωτήρια λαβή Heimlich

Ένας από την παρέα, ο οποίος είναι ναυαγοσώστης, έσπευσε να του δώσει πρώτες βοήθειες, όμως, όπως τονίζουν οι φίλοι του, κανείς δεν έκανε τη σωτήρια λαβή Heimlich. Σε άλλη μαρτυρία, φίλη του 22χρονου αναφέρει: «Του έδωσαν πρώτες βοήθειες γιατί ο ένας είναι ναυαγοσώστης και ξέρει από αυτά, είδαν ότι δεν μπορούν να τον βοηθήσουν, παίρνουν το ασθενοφόρο».

Άλλος φίλος του 22χρονου σημείωσε: «Δεν ξέρω αν του σηκώσανε το πηγούνι, το μόνο που ξέρω είναι δεν του έκανε κανείς τη λαβή που πρέπει να γίνει για να αφαιρεθεί η τροφή». Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν καλέστηκε το ασθενοφόρο, δόθηκε η οδηγία να μην γίνει κάτι περαιτέρω όπως ΚΑΡΠΑ και τα σχετικά, από τη στιγμή που ήδη είχαν δοθεί πρώτες βοήθειες. Αυτή η εξέλιξη στον πνιγμός 22χρονος Κορωπί ναυαγοσώστης προκαλεί σειρά ερωτημάτων.

Η κατάσταση στη ΜΕΘ και οι συνέπειες της έλλειψης οξυγόνου

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 22χρονος προσπάθησε να καταπιεί μεγάλο κομμάτι τροφής αμάσητο, με αποτέλεσμα να φράξει η τραχεία του. Ο πατέρας του τόνισε πως το περιστατικό δεν σχετίζεται με κάποιο διαδικτυακό challenge και πρόκειται για έναν τραγικό πνιγμό.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο νεαρός έμεινε χωρίς οξυγόνο για πάνω από τρία λεπτά, γεγονός που επιδείνωσε την κατάστασή του. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, η κλήση στο ΕΚΑΒ έγινε στις 2:**16, το ασθενοφόρο έφτασε λίγα λεπτά αργότερα και κατέβαλε προσπάθειες να αφαιρέσει την τροφή από την τραχεία του 22χρονου. Ωστόσο, η παρατεταμένη έλλειψη οξυγόνου άφησε τον νεαρό σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Ο 22χρονος, που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και σπούδαζε τουριστικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, είχε μόλις γυρίσει από καλοκαιρινή σεζόν στην Κω. Οι γονείς του βρίσκονται δίπλα του και περιμένουν με αγωνία την εξέλιξη της υγείας του.

Πηγή:newsit.gr

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vikos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ