Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Μέλος αίρεσης η μια Βουλγάρα: Ρίχναμε λάδι στα μουσεία για εξαγνισμό | ΦΩΤΟ

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο εισαγγελέας τους άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων – Οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο αλλά η δίκη τους αναβλήθηκε

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι οι δύο γυναίκες ρομά, βουλγαρικής καταγωγής, για τους βανδαλισμούς σπάνιων και ιστορικών εκθεμάτων σε μουσεία της Αθήνας.

Αρνούνται σύμφωνα με πληροφορίες ότι είχαν σκοπό να προκαλέσουν φθορές.

Οι δυο κατηγορούμενες, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε από την εισαγγελία ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων δεν αποδέχονται την κατηγορία που τους απαγγέλθηκε:

Η πρώτη φέρεται να είναι μυημένη σε θρησκευτική αίρεση και να υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τις γραφές το λάδι και το μύρο εξαγνίζουν και γι’ αυτό το λόγο έριξε ηλιέλαιο στα εκθέματα και η δεύτερη αναφέρει πως απλά ακολούθησε τη συγκατηγορούμενή της.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους οι δυο κατηγορούμενες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικειο ωστόσο η δίκη τους αναβλήθηκε. Πάντως, οι ίδιες ζήτησαν να δικαστούν σήμερα. Το δικαστήριο παρ’ όλα αυτά αποφάσισε να αναβάλλει την εκδίκαση της υπόθεσης προκειμένου να προσκομιστεί έκθεση από το γενικό χημείο του κράτους για να διαπιστωθεί η φύση του υγρού με το οποίο οι δυο κατηγορούμενες προκαλούσαν τη φθορά στα εκθέματα των μουσείων.

Οι δύο γυναίκες, Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν από την αστυνομία επ’ αυτοφώρω, καθώς ετοιμάζονταν για νέο χτύπημα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στην Παλαιά Βουλή.

Καθοριστική για τη σύλληψή τους ήταν η συμβολή του φύλακα του Μουσείου, που αναγνώρισε τη μία από τις δύο γυναίκες μέσω των φωτογραφιών που είχε μοιράσει η Ασφάλεια σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. Μόλις το αντιλήφθηκε, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο και τις συνέλαβαν, την ώρα που άγγιζαν ένα από τα εκθέματα, κρατώντας ένα μπουκάλι με λάδι, που αυτή τη φορά δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν.

«Ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό», είναι ο απίστευτος ισχυρισμός των δύο γυναικών, που προκάλεσαν φθορές το τελευταίο διάστημα το Βυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο Μπενάκη, πετώντας λάδι πάνω στα εκθέματα.

voulgares02
voulgares03
voulgares04

Πηγή: protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ