Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος η μελισσοκομία στην Ελλάδα όπως την ξέραμε

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
1.2K Shares

Η πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια έβαλε τέλος στη μελισσοκομία στην Ελλάδα αφού το 60-70% του μελιού στη χώρα προερχόταν από εκεί.

O μελισσοκόμος κάτοικος Ζαχάρως κ. Άρης Σπυρόπουλος μίλησε στο MEGA για τη μεγάλη καταστροφή αλλά και για τη μάχη που έδωσε ενάντια στις φλόγες.

Όπως είπε φίλοι του από το χωριό Λάλα ζητούσαν βοήθεια. Χωρίς δεύτερη σκέψη «ό,τι είχαμε βάλαμε στα αυτοκίνητά μας και πήγαμε να βοηθήσουμε να σώσουμε το λιγοστό πράσινο μέσα στο μαύρο. Τεράστια καταστροφή. Σαν το 2007».

«Είχε αρκετή αστυνόμευση που δεν χρειάζεται μέσα στη φωτιά. Είχαμε χθες δύο εμπρησμούς στη Ζαχάρω. Κάθε βράδυ βάζουν φωτιές», πρόσθεσε και τόνισε πως η «Αστυνόμευση χρειάζεται στα δάση που δεν έχουν καεί.».

«Είμαι επαγγελματίας μελισσοκόμος. Έχω να πω δημόσια ότι καταστράφηκε η μελισσοκομία της Ελλάδας. Καταστράφηκε η Βόρεια Εύβοια έδινε το 60-70% μελιού σε όλη την Ελλάδα», είπε με τρεμάμενη φωνή.

«Η μόνη εντολή που άκουγα ήταν “εκκενώστε”. Αν ακούγαμε σε όλες αυτές τις εντολές δεν θα έμενε τίποτα. Οι αγρότες όταν παλεύουν με ένα βυτίο, με ένα ψεκαστικό αυτοί είναι που έσωσαν τα χωριά», τόνισε.

Δείτε όσα είπε στο ρεπορτάζ του Mega:

Πηγή: aftodioikisi.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap