Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Βορίδης: «Όχι σε νέο lockdown ακόμα και αν το πει η Επιτροπή»

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

εμβόλιο
89 Shares

Εδώ και μέρες υπάρχουν πληροφορίες πως εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των διασωληνώσεων, οι ειδικοί εισηγούνται ακόμη και νέο lockdown. «Μονόδρομο» το χαρακτήρισε μάλιστα ο Νίκος Καπραβέλος. Αλλά ο Μάκης Βορίδης το απέκλεισε κατηγορηματικά.

Ακόμη κι αν η επιτροπή των ειδικών εισηγούνταν γενικό lockdown, η κυβέρνηση θα πει «όχι», καθότι υπάρχει το εμβόλιο, διεμήνυσε μιλώντας το πρωί της Τρίτης (09.11.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Η συντριπτική πλειοψηφία δε θα υποστεί καταστροφικώς συνέπειες σε επίπεδο οικονομικό, δημοσιονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, ελευθεριών γιατί κάποιοι, ενώ έχουν τη λύση, επιλεγούν να μην τη χρησιμοποιούν», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Και πρόσθεσε με νόημα πως ο ρόλος της Επιτροπής είναι γνωμοδοτικός και πως πλέον απαντά σε ερωτήματα όταν αυτά της τίθενται.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για κλιμάκωση των εμβολιασμών, από τις 20.000 στις 170.000 πρώτες δόσεις, αυτό, είπε, δείχνει ότι τα μέτρα αποδίδουν όπως και ο διάλογος με την κοινωνία. «Υπάρχει σήμερα πολιτική δύναμη που λέει υποχρεωτικότητα με κυρώσεις σε όλους; Υπάρχει πολιτική δύναμη που υποστηρίζει το lockdown;», σημείωσε.

Άφησε δε ανοιχτό “παράθυρο” για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες, πέραν των υγειονομικών, λέγοντας ότι δεν έφυγε ποτέ από το τραπέζι, αλλά απέκλεισε τους αστυνομικούς γιατί είναι δύσκολο να τους αντικαταστήσεις!

Το ΕΣΥ, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, έχει ενισχυθεί από την έναρξη της πανδημίας με 12.000 προσωπικό, ενώ έχουν ήδη εγκριθεί άλλες 4.700 θέσεις. «Είναι μέρος του έκτακτου προσωπικού που είναι ήδη στα νοσοκομεία και θα γυρίσει σε μόνιμο σε όσους επιτύχουν στη διαδικασία (σ.σ του ΑΣΕΠ)» σημείωσε.

Όπως τόνισε ο Μάκης Βορίδης, «πήραμε 500 ΜΕΘ κι αυτή τη στιγμή είναι 1.100, δηλαδή 110% αύξηση στις ΜΕΘ… για να γίνει αυτό η απάντηση είναι ότι πήραμε προσωπικό, δεν γινόταν αλλιώς».

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ