Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνες κατασκεύασαν πρωτοποριακό αναπηρικό καροτσάκι που σώσει ζωές | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι άνθρωποι με αναπηρία βιώνουν πολύ συχνά μεγάλες δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα όμως που η πρόβλεψη στους δρόμους για εκείνους είναι ελάχιστη, πολλές φορές η ζωή του γίνεται μια κόλαση. Ευτυχώς όμως υπάρχουν νεαροί Έλληνες που θέλουν να βοηθήσουν να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Και με βάση αυτή τη σκέψη κατασκεύασαν ένα πρωτοποριακό αναπηρικό καροτσάκι. Το οποίο μπορεί να ανεβαίνει και σκαλιά, ενώ επιτρέπει και στους επιβαίνοντες να σταθούν όρθιοι.

Φανταζόμαστε μπορεί να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι αυτό, ιδιαίτερα στην χώρα μας που πολλές φορές ούτε καν τα πεζοδρόμια ή τα μέσα μεταφοράς δεν έχουν τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Η δημιουργία ανήκει στα αδέλφια Δημήτρη και Μάριο-Ερμή Πετρωτό από την Λάρισα.

Το όνομά της εφεύρεσή τους είναι ladrroller και αποτελεί πατέντα με διεθνή πιστοποίηση. Πρόσφατα το παρουσίασαν στο MIT (όπου βρέθηκε μεταξύ των φιναλίστ) ενώ σε μερικούς μήνες θα συμμετέχει σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ζυρίχης.

Τέλος να πούμε πώς οδηγός του αμαξιδίου θα είναι η Κέλλυ Λουφάκη, αθλήτρια της ξιφασκίας, η οποία συμμετείχε και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Δείτε το βίντεο με το αναπηρικό καροτσάκι

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap