Διαφήμιση

ΕΛΛΑΔΑ

Κραυγή υποψηφίας: Με 22.105 μόρια δεν μπορεί να μπει στην Αρχιτεκτονική Αθηνών λόγω ΕΒΕ

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Ένα ακόμα παράδειγμα για το πόσο άδικη είναι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ)

Την αδικία της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) ένιωσε μια αριστούχος μαθήτρια η οποία συγκέντρωσε πάνω από 22.000 μόρια και παρόλα αυτά δεν μπορεί να μπει στην Αρχιτεκτονική σχολή Αθήνων, ούτε καν να τη δηλώσει στο μηχανογραφικό δελτίο.

Αριστούχοι υποψήφιοι, με υψηλές επιδόσεις αποκλείονται από τις Αρχιτεκτονικές λόγω του ότι στο Ελεύθερο ή στο Γραμμικό Σχέδιο πέτυχαν επίδοση λίγα δέκατα της μονάδας κάτω από την ΕΒΕ.

Εδώ είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα μαθήματα αυτά δεν υπάρχουν στο ωρολόγιο πρόγραμμα των λυκείων και προσφεύγουν αναγκαστικά και με την ευλογία του Υπουργείου Παιδείας στην εξωσχολική βοήθεια.

Σε ανάρτησή της στο twitter, η Ζηνοβία Κονταξοπούλου γράφει:

Με 22.105 μόρια για την Αρχιτεκτονική Αθηνών, δεν μπορώ καν να δηλώσω την συγκεκριμένη σχολή στο μηχανογραφικό, εξαιτίας της ΕΒΕ στο ελεύθερο σχέδιο (0,6 μονάδες διαφορά)!!! Είναι άδικο…για ένα μάθημα που δεν διδάσκεται καν στα σχολεία..

Πηγή: ieidiseis 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version