Διαφήμιση

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός-Τσιόδρας: Γιατί κινδυνεύουν λιγότερο τα παιδιά

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα μας ανακοίνωσε επικαλούμενος ελληνική μελέτη πως τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο από τον κορονοϊό σε σχέση με τους ενήλικες.

Η έρευνα του ΕΚΠΑ

«Ελληνική μελέτη από συναδέλφους πανεπιστημιακούς του ΕΚΠΑ έδειξε σημαντική έκπτωση των οσφρητικών λειτουργιών σε ενήλικες ασθενείς με την νέα νόσο. Η μελέτη χρησιμοποίησε αντικειμενικό τρόπο μέτρησης οσφρητικής δυσλειτουργίας με ειδικά τεστ και ανίχνευσε διαταραχές της όσφρησης σε 64% των ασθενών», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Και πρόσθεσε: «Οι κορονοϊοί προσβάλουν το οσφρητικό επιθήλιο λόγω της αυξημένης έκφρασης που παρουσιάζει στον υποδοχέα 2 του μετατρεπτικού συνενζύμου της αγγειοτενσίνης. Είναι το περίφημο ένζημο που αποτελεί την πόρτα του οργανισμού για να μπει ο ιός στο σώμα μας».

«Έχει σχέση με το επόμενο εύρημα που θα σας αναφέρω και το οποίο προσπαθεί να εξηγήσει γιατί τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν σοβαρά. Αφορά την περιοχή της μύτης και συγκεκριμένα την περιοχή που προσβάλλει ο ιός πρώτα.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα στο Newsbomb

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version