Διαφήμιση

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Νόσησα κι έμεινα ένα μήνα σε ΜΕΘ, χρειάστηκα 2,5 μήνες για αποκατάσταση» λέει πνευμονολόγος

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Ο Κώστας Χρήστου, πνευμονολόγος στο νοσοκομείο του Βόλου, μίλησε για την περιπέτεια του με τον κορονοϊό, καθώς κόντεψε να πεθάνει, αλλά και για την κατάσταση της πανδημίας στο Βόλο.

«Πέρσι τον Νοέμβριο κόλλησα σε επίσκεψη σε σπίτι για ένα ύποπτο κρούσμα, παρά το γεγονός πως φορούσα διπλη μάσκα. Έμεινα στο πίτι για λίγες μέρες, πήρα φάρμακα που δεν απέδωσαν και πήγα στο νοσοκομείο. Εκεί νοσηλεύτηκα 11 μέρες σε απλό θάλαμο και μετά σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Χειροτέρεψα μέρα με τη μέρα και μετά διασωληνώθηκα. Έμεινα ένα μήνα στη ΜΕΘ και μετά πήγα σε κέντρο αποκατάστασης για 2,5 μήνες, όπου ανάρρωσα σιγά σιγά. Να μην το περάσει κανείς. Μου έχουν μείνει μικρά κουσούρια στους πνεύμονες. Είμαι τυχερός. Οι άνθρωποι που μπαίνουν σε εντατικές και διασωληνόνονται, σε ποσοστό 70% δεν τα καταφέρνουν, ενώ το υπόλοιπο 30% θέλει 6 με 12 μήνες για να γίνουν ξανά λειτουργικοί στη ζωή τους» ανέφερε ο πνευμονολόγος.

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Ανθόπουλος, γιατρός στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μίλησε για τις εφιαλτικές εφημερίες στην Θεσσαλονίκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version