Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Ξεκίνησε στην Ελλάδα η παραγωγή φαρμάκων με χλωροκίνη

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

χλωροκίνη
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έφτασε στην Ελλάδα από την Ινδία ποσότητα 5 τόνων χλωροκίνης και ήδη έχει ξεκινήσει από βιομηχανική μονάδα η παραγωγή φαρμάκων.

Σύμφωνα με το News247, προκειμένου να αντιμετωπίσει επικείμενες αυξημένες ανάγκες σε φάρμακα για κοροναϊό με βασική δραστική ουσία τη χλωροκίνη, το Υπουργείο Υγείας εξασφάλισε τη συνεργασία με μονάδα παραγωγής σκευασμάτων για την προμήθεια των Ελληνικών νοσοκομείων. Ήδη έχει ξεκινήσει η παραγωγική διαδικασία καθώς το πρωί της Πέμπτης ήρθε στην Ελλάδα από την Ινδία, η εισαγόμενη από τον ΕΟΦ ποσότητα 5 τόνων χρωροκίνης.

Η χλωροκίνη είναι ένα ευρέως διαδεδομένο φάρμακο, το οποίο χρησιμοποιείται για τη ελονοσία εδώ και δεκαετίες και δίνεται και προληπτικά για την εμφάνιση της νόσου αυτής. Είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται όντως και σε κατηγορίες ασθενών που έχουν ρευματολογικά νοσήματα. Όπως είχε επισημάνει ο κ. Τσιόδρας, υπάρχει επαρκής ποσότητα του φαρμάκου και μπορεί και διατίθεται αυτή τη στιγμή και στην ελληνική αγορά. Η θεραπεία δίνεται σε άτομα με εμφάνιση πιο σοβαρής μορφής της νόσου από κορονοϊό.

Επίσης ο κ. Τσιόδρας είχε αναφέρει ότι υπήρξε κινητοποίηση του ΕΟΦ για την εξασφάλιση ποσοτήτων του φαρμάκου. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι ερευνητική ομάδα της Γαλλίας υπό τον διάσημο καθηγητή λοιμώξεων, του κ Didier Raoult, χρησιμοποίησε σχήμα φαρμάκων με βάση την ουσία χλωροκίνη.

Η χρήση των φαρμάκων σε 6 μέρες οδήγησε σε αρνητικοποίηση των ελέγχων για τον ιό στο 90% των ασθενών, σε σχέση με μια άλλη ομάδα στην οποία δε χορηγήθηκε το σχήμα. Από την τελευταία ομάδα το 96% παρέμεινε θετικό για τον ιό το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στο συγκεκριμένο σχήμα η χλωροκίνη χορηγείται σε συνδυασμό με αζιθρομυκίνη.

Το συγκεκριμένο σχήμα φαρμάκων ερευνάται για την αποτελεσματικότητά του ήδη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο ΠΟΥ μελετά σε μεγάλο εύρος δεδομένων την αποτελεσματικότητα 4 συγκεκριμένων θεραπευτικών επιλογών, οι οποίες χορηγούνται κυρίως στις πιο σοβαρές περιπτώσεις. Παράλληλα επειδή το προηγούμενο διάστημα είχε παρατηρηθεί μεγάλη ζήτηση για τα φάρμακα χλωροκίνης που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, ο ΕΟΦ έβγαλε αυστηρές συστάσεις σχετικά με τη διακίνησή του. Τονίζεται πως για την χορήγηση απαιτείται ειδική ιατρική συνταγή.

χλωροκίνη
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap