Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Η χαμένη Αναστασία Βελεγράκη: Μια τραγική εξαφάνιση χωρίς ίχνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και η Αγγελική Νικολούλη ασχολήθηκαν χθες με την υπόθεση της εξαφάνισης της εικαστικού Αναστασίας Βελεγράκη από το κέντρο της Αθήνας.

Τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως, καθώς και η έρευνα της εκπομπής, ανέδειξαν πως η ευκατάστατη εικαστικός δεν είχε κανέναν λόγο να εξαφανιστεί, ενώ οι έρευνες επικεντρώνονται σε έναν άνδρα.

«Είχε γνωρίσει στον Άγιο Ανδρέα έναν επίμονο και χειριστικό άνδρα…»

Μία φίλη της αγνοούμενης εικαστικού με την οποία πήγαιναν μαζί στην κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα, μίλησε στην εκπομπή για έναν άνδρα, που φαίνεται να πίεζε την εύπορη Βελεργάκη να συνάψουν σχέση.

«Υπήρχε ένας άνδρας τον οποίο η Αναστασία είχε γνωρίσει στην κατασκήνωση. Μου την είχε δείξει μια φορά. Ήταν γεροδεμένος και ψηλός. Μου έλεγε πως την πίεζε να συναντηθούν, να βγουν μαζί κάποιο ραντεβού και να συνάψουν σχέση. Η Αναστασία του έλεγε πως εκείνη ήθελε παρέα, απλώς για να βγει μία βόλτα και όχι να κάνει κάποια σχέση κι εκείνος ενοχλήθηκε. Αυτό έγινε στα τέλη Αυγούστου, αλλά ξέρω πως της έστησε καρτέρι για να τη συναντήσει. Είχα καταλάβει πως ήταν πολύ χειριστικός και επίμονος. Πολύ πιεστικός. Η Αναστασία ήταν κλειστή και γενικά δεν μιλούσε για τα προσωπικά της. Δεν επέτρεπε να της κάνεις ερωτήσεις, ό,τι σου έλεγε από μόνη της», ανέφερε χαρακτηριστικά η φίλη της.

Η ίδια όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο του «Τούνελ» για το τι πιστεύει πως έχει συμβεί στην φίλη της, απάντησε:

«Άρχισα να σκέφτομαι πως επειδή η περιοχή που μένει, είναι λίγο περίεργη και επειδή συνήθιζε να βοηθάει κόσμο μήπως πήγε να βοηθήσει κάποιον και εκεί της επιτέθηκαν για να την κλέψουν. Τώρα για τα κρυπτονομίσματα που βγήκε στην εκπομπή ότι είχε μπλέξει, προφανώς κάποιος την έβαλε εκεί. Η Αναστασία ήταν πολύ έξυπνη, εάν κατάλαβε ότι την έχουν εξαπατήσει, θα έκανε μεγάλη φασαρία, δεν θα το άφηνε έτσι. Προφανώς θα ζήταγε το λόγο από αυτόν τον άνθρωπο που την είχε βάλει σ’ αυτή τη διαδικασία».

«Δε θα έφευγε από μόνη της, την εξαφάνισαν»

«Με έχει στεναχωρήσει αυτή η κατάσταση πάρα πολύ. Δεν μπορεί να σε παίρνει κάποιος άγνωστος τηλέφωνο και να σε πείθει», λέει φανερά συγκινημένος ο φίλος της αγνοούμενης εικαστικού Αναστασίας Βελεγράκη.

Όπως αναφέρει ο κ. Νίκος Χαϊδεμενάκης πρόκειται για έναν ιδιαίτερα εύπιστο άνθρωπο, μοναχικό.

«Κυκλοφορούσε στο κέντρο της Αθήνας και έπαιρνε συνέχεια τις συγκοινωνίες. Πηγαίναμε μαζί στα μουσεία και όπως περπατούσαμε δίπλα δίπλα ξαφνικά την έχανα. Έσκυβε κάτω και μάζευε πέτρες, πρόκες, Ήξερε το κάθετι που μάζευε που θα το τοποθετήσει και έφτιαχνε αγαλματίδια και διάφορα τεχνήματα με αυτά. Είχε πάθος. Όλη της η ζωή ήταν αυτό», ανέφερε.

Όπως είπε στη δημοσιογράφο της εκπομπής, η Αναστασία ασχολείτο και με την ποίηση και είχε πάρει και βραβεία.

«Γενικά ήταν πολύ δραστήρια και όλα αυτά δεν δείχνουν ένα άνθρωπο που ήθελε να εξαφανιστεί. Τελευταία φορά μιλήσαμε 22 Δεκεμβρίου στη γιορτή της. Είχαμε και μια επικοινωνία στο viber μέσω μηνυμάτων. Κάνω έκκληση στις κοντινές της φίλες και στους ανθρώπους που την γνωρίζουν καλά και τη συνάντησαν τελευταία να σπεύσουν να δώσουν πληροφορίες», καταλήγει.

 

Πηγή:reader.

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vikos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ