Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Το πιο κερδοφόρο Ελληνικό προϊόν είναι ο Γύρος!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε έναν από τους πλέον αναπτυσσόμενους τομείς της ελληνικής επιχειρηματικότητας και μάλιστα με άπειρα κέρδη αναδεικνύεται η αγορά γύρου, Αφού μιλάμε για τζίρο που συνολικά αγγίζει το 1 δισ. ευρώ σε κρεοπωλεία και ψητοπωλεία. Τη στιγμή που μιλάμε κυρίαρχη εταιρεία στην αγορά γύρου είναι η Μέγα Γύρος. O συνολικός κύκλος εργασιών το 2017 της εταιρίας έφτασε τα 36,3 εκατ. ευρώ, με τα 27,8 εκατ. ευρώ από τη δραστηριότητα στην Ελλάδα και τα 8,5 εκατ. από την Αμερική.

Η εταιρεία σημειώνει τα τελευταία χρόνια ανοδική πορεία, καθώς το 2016 ο κύκλος εργασιών (συνολικά) ήταν στα 32 εκατ. ευρώ, έναντι 28 εκατ. ευρώ το 2015 και 21,73 εκατ. ευρώ το 2014. Το 2015 από την αμερικανική αγορά προήλθαν 3 εκατ. πωλήσεις, ενώ το 2016 ξεπέρασαν τα 5 εκατ. ευρώ.

Η μονάδα που έφτιαξε στο New Jersey της Αμερικής ήταν μια επένδυση 5 εκατ. ευρώ και ξεκίνησε να παράγει από τον Αύγουστο του 2014. Πλέον, η μονάδα αυτή τροφοδοτεί περί τις 20 πολιτείες της Αμερικής, ενώ κάνει εξαγωγές σε Καναδά, Παναμά και Ντουμπάι.

Ποια κρητική εταιρεία πρωτοστατεί;

Είσοδο στην αγορά του γύρου πραγματοποιεί και η Creta Farms. Συγκεκριμένα, η κρητική εταιρεία άρχισε να παράγει γύρο για ψητοπωλεία, καλαμάκια και κεμπάπ, με κρέας ειδικής εκτροφής, μία τεχνογωσία που αναπτύσσει στα χοιροτροφεία της και από την οποία προκύπτει η σειρά «Εν Ελλάδι». Σκοπός της εταιρείας είναι να αποκτήσει σημαντικό μεριδίου αγοράς, καθώς εκτιμά ότι με το κρέας ειδικής εκτροφής θα κερδίσει την προτίμηση των καταναλωτών. Το κρέας ειδικής εκτροφής της Creta Farms ένα νέο προϊόν, με ελληνική προέλευση και κρητική καταγωγή, αποτέλεσμα 4ετούς εργαστηριακής μελέτης με ελληνικό πανεπιστήμιο.

Που βασίζεται;

Οι συγκεκριμένοι χοίροι που βρίσκονται στη μοναδική καθετοποιημένη μονάδα χοιρινού κρέατος της χώρας μας, στις εγκαταστάσεις της Creta Farms στο Ρέθυμνο της Κρήτης, εκτρέφονται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, και 100% φυτικές τροφές πλούσιες σε Ω3 και φυσικά αντιοξειδωτικά, όπως χαρούπι, κρητικά βότανα (ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο, αλαδανιά) καθώς και εσπεριδοειδή.  Όλα αυτά τα πολύτιμα συστατικά δημιουργούν μια παραδοσιακή εκτροφή, που βελτιώνει όχι μόνο την υγεία του ζώου, αλλά και τα διατροφικά χαρακτηριστικά του κρέατος.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το 90% του κρέατος που χρησιμοποιείται για την παραγωγή γύρου δεν είναι ελληνικό, Και δυστυχώς προέρχεται κυρίως από την Ολλανδία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap