Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΛΛΑΔΑ

Φυλάκιση έξι μηνών σε κτηνοτρόφο για κακοποίηση προβάτων και σκύλων

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε φυλάκιση έξι μηνών καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας σε  κτηνοτρόφο από την περιοχή της Κερατέας, γιατί σύμφωνα με την κατηγορία, είχε τα πρόβατά του και τους σκύλους τους χωρίς κατάλυμα και χωρίς τροφή.

Σύμφωνα με την καταγγελία την οποία έκαναν εθελοντές που ανήκουν στο Φιλοζωϊκό Σωματείο Λαυρίου ( ΣΠΑΛ ΑΝΙΜΑΛ) οι οποίοι επισκέφθηκαν τη στάνη να δουν την κατάσταση των ζώων, κυρίως των σκυλιών, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων καταιγίδων, αυτά ήταν εντελώς απροστάτευτα στην κακοκαιρία.

Η στάνη βρισκόταν στην περιοχή Πλάκας Κερατέας Λαυρεωτικής και οι μάρτυρες χαρακτήρισαν την κατάσταση που αντίκρυσαν “απελπιστική”. Πρόβατα μέσα στη λάσπη, χωρίς φαγητό και χωρίς προστασία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σκύλοι χωρίς κανένα σκέπαστρο να βρέχονται, χωρίς φαγητό και χωρίς κάποια ένδειξη ότι έχουν έστω τα απαραίτητα. Όπως κατατέθηκε δε, ένα πρόβατο βρισκόταν σε  ημιθανή κατάσταση μέσα στα νερά και τις λάσπες.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τα ζώα ήταν απροστάτευτα και μέσα στις λάσπες, χωρίς τροφή, χωρίς βιβλιάρια για τα ζώα εκτροφής και χωρίς καμία τήρηση των προϋποθέσεων υγείας των ίδιων, αλλά και προστασίας του καταναλωτή, καθώς το κρέας τους διανέμεται στην αγορά.

Για την υπόθεση κατέθεσε επίσης αστυνομικός που μετέβη επί τόπου και συνέλαβε τον φερόμενο ως κτηνοτρόφο, ο οποίος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο και τελικά καταδικάστηκε.

Π. Στάθης

Πηγή: capital.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap