Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΛΛΑΔΑ

Να γιατί τα ξένα πρακτορεία αποθεώνουν τους λεβέντες Εύζωνες | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις«Γνωρίστε τους θεϊκούς γίγαντες με τις φουστανέλες», αυτές είναι οι λέξεις που προλογίζουν το αναλυτικότατο ρεπορτάζ του διεθνούς πρακτορείου Associated Press για τους Εύζωνες της Προεδρικής φρουράς. Ένα αφιέρωμα που κάνει τον γύρο του κόσμο, ενημερώνοντας όλη τη γη για αυτήν την τόσο αγαπητή μονάδα επιδείξεων, ενώ παράλληλα συγκίνει κάθε Έλληνα με τα απίστευτα κοπλιμέντα που μοιράζει απλόχερα για τους τσολιάδες.

«Μπορεί να είναι οι κοντές, πτυχωτές φουστανέλες, οι μαύρες μεταξωτές καλτσοδέτες και τα παπούτσια με τα πον-πον, αλλά υπάρχει κάτι που να αποπνέει αγάπη παρά φόβο στην πιο γνωστή στρατιωτική μονάδα της Ελλάδας, την προεδρική φρουρά. Κάτι το οποίο εξηγεί γιατί είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της Αθήνας, με τους τουρίστες να σπεύδουν για ένα κλικ δίπλα στους Εύζωνες με φόντο τα αρχαία ερείπια της χρυσής εποχής της Ελλάδας.»  αναφέρει χαρακτηριστικά το Associated Press.

Το φωτογραφικό υλικό που συνόδευσε το άρθρο είναι απόλυτα ταιριαστό στα παραπάνω λόγια. Και μας θυμίζει καμιά φορά πόσο δεδομένες είναι για εμάς κάποιες καταστάσεις, τις οποίες δεν μπορούμε να χαρούμε λόγω των ρυθμών της καθημερινότητας.

[οι φωτογραφίες είναι του Θανάση Σταυράκη για λογαριασμό του Αssociated Press]

Οι Εύζωνες μέσα από τα μάτια των ξένων πρακτορείων

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap