Διαφήμιση

ΕΛΛΑΔΑ

SOS από το Εθνικό Αστεροσκοπείο για τον μολυσμένο αέρα: «Κλείστε ερμητικά παράθυρα και πόρτες»

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Δραματική προειδοποίηση από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), σχετικά με τη μεγάλη φωτιά που καίει στην Αττική και ειδικά στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Με ανάρτησή του στο Facebook, το ΕΑΑ τονίζει πως «η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα)».

Το Αστεροσκοπείο ζητά από τους πολίτες του Λεκανοπεδίου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κρατήσουν «ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες».

Ζητά, τέλος, σε όσους κυκλοφορήσουν έξω να χρησιμοποιήσουν μάσκα N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5.

Σημειώνεται πως η εικόνα στο σημείο μηδέν της φωτιάς είναι αποκαρδιωτική, καθώς οι πύρινες γλώσσες συνεχίζουν την καταστροφική τους πορεία.

Σπίτια, επιχειρήσεις και οχήματα έχουν γίνει στάχτη, ενώ απαραίτητη ήταν και η εκκένωση ολόκληρων περιοχών για να μην κινδυνεύσουν ζωές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version