Επιζώντες των Τεμπών: Ανατριχιάζουν οι μαρτυρίες από τη βραδιά που «μάτωσε» η Ελλάδα | ΒΙΝΤΕΟ
-
Κεδρόδασος Χανίων: Η παραλία που θα έπρεπε να είχες πάει από χθες…
-
Μπράβο Γιάννη! Ένας 13χρονος πήρε σκούπα και καθάρισε τον παλιό Μύλο του χωριού του | ΒΙΝΤΕΟ
-
Ξεκαρδιστικό βίντεο από τον Χατζηπαύλου: «Γι’ αυτό τους αγαπάω τους Κρητικούς – Έχετε μαντινάδες ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!»
-
Το Ρέθυμνο… τα είδε όλα – Καρναβαλίστρια ανέβηκε σε στύλο και χόρεψε pole dancing! | ΒΙΝΤΕΟ
Το ημερολόγιο έγραφε 28 Φεβρουαρίου 2023 και οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 23:22, όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν στον Ευαγγελισμό Τεμπών Λάρισας. Ήταν το μοιραίο βράδυ που βύθισε ολόκληρη τη χώρα στο πένθος, με 57 νεκρoύς και δεκάδες τραυματίες.
Δύο χρόνια μετά την ανείπωτη τραγωδία στην Κοιλάδα των Τεμπών, οι φωνές των επιζώντων «σπάνε» τη σιωπή και μάς μεταφέρουν λεπτό προς λεπτό στη νύχτα που σημάδεψε τη ζωή τους μέχρι και σήμερα. Μέσα από συγκλονιστικές μαρτυρίες, ζωντανεύουν ξανά οι «εικόνες πολέμου», η αγωνία, οι κραυγές, η μάχη για επιβίωση.
«Ένα κομμάτι μας», όπως λένε, «πέθανε εκείνο το βράδυ. Σκοτώθηκε εκεί».
Ιστορίες που δεν αφηγούνται μόνο το παρελθόν, αλλά κρατάνε ζωντανή τη μνήμη και θέτουν αμείλικτα ερωτήματα για το παρόν και την ανάγκη για δικαίωση και δικαιοσύνη.
Δείτε το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του newsbomb:

-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Μάχη του Λούλου: Η πρώτη Νίκη των επαναστατημένων Κρητικών το 1821
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Θυμιανή Παναγία: Η «Αγία Λαύρα» της Κρήτης στην επανάσταση του 1821
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Μαραγκουδάκη – Μια σπουδαία πανεπιστημιακός και άνθρωπος του πνεύματος
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν
Ανατρίχιασαν για μία ακόμη φορά τα «Βατράχια» – Η στιγμή που τραγούδησαν τον ύμνο τους | ΒΙΝΤΕΟ